Карантин об’явлено ще в одній області

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 5.11.2009 15:46 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8365

Голова Кіровоградської облдержадміністрації Володимир Мовчан підписав розпорядження про введення з 4 листопада на території області карантинних заходів по грипу та гострих респіраторних інфекціях.

Про це повідомили в Управлінні у справах преси та інформації Кіровоградської ОДА.

Рішення прийнято у зв’язку зі зростанням захворюваності на сезонний грип та ГРВІ, рівень яких майже досяг епідемічного порогу (45,4 на 10 тисяч населення) і на 4 листопада становить 44,2 особи на 10 тисяч населення.

Також губернатор підписав розпорядження про виділення коштів з резервного фонду обласного бюджету в сумі 99,9 тис. грн. на проведення заходів по недопущенню розповсюдження захворювань.

Кошти, зокрема, передбачені на виготовлення засобів індивідуального захисту з медичної марлі в обсязі 151,5 тис. м, яку ОДА безоплатно отримала з державного матеріального резерву

Тим часом, прем'єр Юлія Тимошенко відкрила таємницю: звідки в Україну пришла інфекція. Вона заявляє, що епідемія грипу прийшла в Україну з країн Європи.

Про це вона заявила сьогодні на нараді в Чернівецькій облдержадміністрації з питань боротьби з епідемією грипу.

«Чому західні області у нас опинилися в найбільш складній ситуації – тому що на момент, коли у нас починалася епідемія, в країнах – членах ЄС вже від встановленого грипу A/H1N1 померли 250 осіб», - сказала Тимошенко.

Вона підкреслила, що в сусідніх з Україною країнах спалахи грипу почалися раніше, ніж в Україні. «Тому постраждали західні регіони», - сказала Тимошенко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.