Британці вважають рентген найважливішим винаходом

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 5.11.2009 16:11 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8366

Співробітники лондонського Музею науки, що відзначає цього року 100-річний ювілей, організували голосування, за підсумками якого британці обрали 10 найважливіших наукових винаходів людства.

Ford Model T

На першому місці в рейтингу опинився рентген - за нього проголосували 10 тисяч з 50 тисяч опитаних.

Саме рентген, на їхню думку, зробив найбільший вплив на минуле, сьогодення і майбутнє людства, адже він уперше дозволив заглянути всередину об'єктів, не порушивши їх структури, і проникнути в людське тіло без проведення операції.

Відкриття та використання рентгенівського випромінювання випередило такі досягнення інженерної думки як будівництво першого локомотива і космічного шатла Аполлон-10.

Британцям було запропоновано вибрати найкращі з досягнень науки, інженерної думки, технології та медицини. Вичерпну інформацію про кожного з поставлених на голосування можна було дізнатися, відвідавши Музей науки.

Трійка лідерів повністю складається з досягнень медицини - слідом за рентгеном йде відкриття властивостей пеніциліну і подвійної спіральної структури ДНК.

Ось як виглядає повний список найважливіших винаходів, на думку британців:

1 - Рентгенівський апарат
2 - Пеніцилін
3 - Подвійна спіраль ДНК
4 - Космічний човник Аполлон-10
5 - Фау-2 (німецька одноступінчата балістична ракета, що з'явилася після війни прототипом для розробки перших балістичних ракет у США, СРСР та інших країнах. Перший в історії об'єкт, що зробив суборбітальний космічний політ)
6 - Перший локомотив Ракета
7 - Комп'ютер Pilot ACE (один із перших побудованих у Великобританії, він дозволив чітко зрозуміти, що комп'ютер володіє потенційно дуже корисними можливостями)
8 - Парова машина
9 - Ford Model T (автомобіль, що випускався Ford Motor Company з 1908-го по 1927-й роки. Зазвичай він розглядається як перший доступний автомобіль, що випускався мільйонами екземплярів)

10 - Електричний телеграф.

Крім того, минулого року в Британській бібліотеці відбулася виставка ексцентричних винаходів вікторіанської епохи, які так і не знайшли практичного застосування в реальному житті.

У 2007 році видання USA Today представило список з 25 винаходів, які змінили життя сучасної людини.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.