Тимошенко каже, що за місяць цієї епідемії вже не буде. Чекатимемо на іншу

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 5.11.2009 18:07 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8368

Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко сподівається, що епідемія грипу в Україні припиниться через 3-4 тижні.

Про це прем’єр заявила сьогодні на нараді в Чернівецькій обласній державній адміністрації з питань боротьби з епідемією грипу.

Тимошенко відзначила, що надію на це дає аналіз статистики проходження подібних епідемій в колишні роки, згідно з якою протягом 3-х тижнів відбувається наростання епідемії, потім протягом тижня зберігається пікова ситуація, після чого протягом трьох тижнів епідемія йде на спад.

«Ми з вами зараз маємо приблизну орієнтацію за часом. Я думаю, що ми зараз вже досягли більш-менш зрозумілу стабільність, і зараз у нас наступлять три тижні, коли йтиме поступовий спад (епідемії – ред), і ми бачитимемо доведення ситуації до нормальної», - сказала Тимошенко.

Разом з цим вона наголосила, що сьогодні не можна розслаблятися ні на хвилину, оскільки за прогнозами Всесвітньої організації охорони здоров’я в Україні очікуються ще два сплески захворювань на грип, у тому числі і на пташиний.

«Тому всі зараз інструменти організаційні і фінансові, які ми напрацьовуємо, вони повинні діяти», - сказала Тимошенко.

Вона наголосила, що необхідно забезпечити резерв пов’язок вдвічі більший, ніж кількість населення, а також резерв всіх необхідних лікарських препаратів.

Тимошенко зазначила, що сьогодні на достатньому рівні організована робота лікарень і забезпечення медустанов препаратами.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.