Інвестори в Україні дуже ризикують

Автор/джерело -  © «Аратта-Україна»



Дата публiкацiї - 8.09.2006 14:48 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=837

Всесвітнє рейтингове агентство Fitch Ratings визначило Україну як країну з підвищеним ризиком для інвесторів на подальші півроку.

Про це йде мова в звіті агентства, що було нещодавно оприлюднене, в якому оцінюються ризики для інвесторів в кількох десятках країн, повідомляє РКМ.

Згідно висновкам звіту Fitch Ratings, швидке зростання кількості й об'ємів кредитів, підвищення цін на нерухомість, а також зміцнення курсу валюти підсилили системний ризик в українській економіці.

Світові інвестори стають уважнішими до чинників, які можуть привести до системної кризи економіки, зокрема, беручи до уваги недавню нестабільність світових ринків. Так, цього року дуже постраждали економіки Ісландії і ЮАР, незважаючи на те, що вони мають стабільні банківські системи.

Один з авторів звіту, Річард Фокс, відзначив, що минулого року реальне зростання кредитів в Україні складало 30-40%, що поєднувалося зміцненням сильної валюти і підвищенням цін акцій. На думку аналітика, це створює перспективу значного ризику для економіки держави.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.