В Україні працюють експерти-медики з ЄС

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 6.11.2009 13:07 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8374

У п’ятницю, 6 листопада, в Україні розпочинають роботу медичні експерти з Євросоюзу.

Команда складається з п'яти фахівців, серед яких досвідчені лікарі з Австрії, Франції, Німеччини, Латвії і Швеції. Експертів супроводжує співробітник Центру моніторингу та інформації Єврокомісії, який координує втручання у сфері цивільного захисту.

Фахівці з ЄС мають полегшити координацію допомоги, наданої Україні Євросоюзом та країнами-членами блоку, оцінити ситуацію на місці і сформулювати відповідні рекомендації.

Європейські лікарі будуть підтримувати зв'язок з командою Всесвітньої організації здоров'я, яка працює в Україні з понеділка, 2 листопада.

Місія команди експертів ЄС буде працювати близько 10 днів. Це третя група експертів, направлена в Україну Європейською Комісією в рамках Механізму цивільного захисту Європейського Співтовариства.

Попередні місії були пов'язані з повінню в західних регіонах України в серпні 2008 року і розливом нафти у Керченській протоці в листопаді 2007 року.

У Єврокомісії нагадують, що механізм цивільного захисту європейської спільноти спрощує та підтримує мобілізацію та координацію допомоги з цивільного захисту ЄС на випадок значних надзвичайних ситуацій.

Центр моніторингу та інформації Євросоюзу, що діє під егідою Європейської комісії в Брюсселі, є операційним ядром Механізму цивільного захисту. Він працює цілодобово без вихідних та надає країнам доступ до платформи цивільного захисту.

Будь-яка країна, що постраждала внаслідок значного лиха, як у ЄС, так і за його межами, може подати заявку на надання допомоги через Центр.

Згідно з останніми даними МОЗ, станом на 5 листопада, в Україні від пневмонії померли 103 людини. За останню добу в Україні захворіли на ГРВІ та грип 127254 осіб. Таким чином, починаючи з 29 жовтня, у державі хворіють 632877 чоловік.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.