Дерибан країни на двох. У парламенті об’явили про переворот у НУ-НС за підробними підписами

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 6.11.2009 14:10 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8376

Ющенком запущено сценарій знищення парламентаризму під майбутнього президента Януковича: у Верховній Раді України офіційно оголошено про відкликання Миколи Мартиненка з посади лідера фракції “НУ–НС”.

Офіційну заяву з цього проводу зачитав головуючий на засіданні парламенту перший заступник голови Верховної Ради Олександр Лавринович.

Із вимогами оприлюднити рішення, яке нібито ухвалило засідання фракції, вчора виступила низка нардепів-нашоукраїнців з пропрезидентського лоббі. Від їхнього імені на брифінгу у парламенті виступив нардеп Андрій Парубій.

«Оголошена з трибуни Верховної Ради депутатом від «НУНС» Парубієм інформація про відкликання з посади голови цієї фракції Миколи Мартиненка не відповідає дійсності, оскільки цей документ сфальсифікований», - заявив його колега по фракції депутат від «Народної самооборони» Тарас Стецьків.

«Слова Андрія Парубія не відповідають дійсності. Оголошувати з трибуни неіснуюче рішення нібито засідання фракції — це переступати політичну межу! Я вже неодноразово говорив, що протокол засідання фракції сфальсифікований, що належно оформлених підписів в належній кількості немає, і що частина підписів, яка була долучена до нібито засідання фракції, збиралася в зовсім іншій ситуації і зовсім під іншими документами. Тому оголошувати з трибуни фальсифікований документ, це, напевне, похоронити себе, як політика. Ця інформація є просто обманом Верховної Ради і обманом виборців. Це якась така маріонеткова політика, ляльководи якої знаходяться за межами Верховної Ради», — сказав депутат.

На думку Стецьківа, заяви про відкликання діючого голови фракції «НУНС» вигідні Банковій і Президенту Ющенку, а також Партії регіонів, яка весь час наполягає на тому, що коаліція розвалюється і її не існує.

«І це все, на мою думку, напряму пов’язано з початком президентської кампанії. Це спроба дискредитувати і добити до кінця фракцію «НУНС», яка в своїй більшості, як вважається, готова підтримати Тимошенко. Це спроба відкрити собі дорогу до розпуску Верховної Ради майбутнім Президентом. Для цього треба тільки поміняти голову фракції, а пізніше вивести фракцію з коаліції. І таким чином дати новообраному Президенту (ймовірно, як вони вважають, Януковичу) можливість одразу розпустити парламент. Отакий сценарій. Інші вважають, що це відкриває дорогу до відставки уряду і формування технічного уряду і технічної більшості у Верховній Раді», — пояснив «самооборонець».

Стецьків наголосив, що кожна з груп депутатів, яка бере участь у цьому фарсі, переслідує свою власну мету. «І тому у цієї затії немає перспективи, бо кожен переслідує власні інтереси, кожен торгує своєю частиною підписів. Прикро тільки, що група «За Україну!» на чолі з В’ячеславом Кириленком бере участь в такому сценарії», — додав депутат.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.