Шоколад запобігає появі зморшок, стверджують учені

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 6.11.2009 22:36 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8382

Щоденне споживання шоколаду уповільнює процеси старіння шкіри. Усього кілька шматочків темного шоколаду з високим вмістом флавонолів не тільки запобігають появі зморшок, але і знижують ризик захворювання на рак шкіри.

Кілька шматочків темного шоколаду запобігають появі зморшок

У ході дослідження фахівці спостерігали за станом шкіри добровольців, яких поділили на дві групи. У першій учасники експерименту вживали протягом 3 місяців темний шоколад з високим вмістом флавонолів, у другій - звичайний шоколад, повідомляє The Telegraph з посиланням на дослідження групи вчених для приватної дерматологічної клініки "European Dermatology London".

У результаті з'ясувалося, що шкіра добровольців з першої групи краще захищена від шкідливого ультрафіолетового випромінювання сонця.

Фахівці також дійшли до висновку, що споживання шоколаду зменшує ймовірність виникнення раку шкіри. Однак такими властивостями володіє виключно темний, гіркий шоколад, багатий на флавоноли - антиоксиданти, що містяться в какао-бобах.

Як раніше з'ясували британські вчені з Медичної школи Халла і Йорка (Hull York Medical School) і Оксфордського університету (Oxford University), щоденне вживання темного шоколаду з високим вмістом какао також може допомогти в боротьбі з синдромом хронічної втоми і поліпшити пам'ять.

В свою чергу, дослідження італійських учених з Католицького університету (Catholic University) в Кампобассо виявило, що щоденне споживання темного шоколаду допомагає зняти запалення, пов'язані із захворюваннями кровоносної системи, повідомляє "Вокруг Свєта".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.