ВООЗ вважає, що влада адекватно бореться з пандемією

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 9.11.2009 15:51 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8386

Представники Всесвітньої організації охорони здоров’я висловили вдячність уряду України і особисто прем’єр-міністру Юлії Тимошенко за високий рівень боротьби з епідемією пандемічного грипу.

Про це заявив керівник Міжнародної місії Європейського бюро ВООЗ Юкка Пуккіла під час зустрічі прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я, повідомило Управління у зв`язках зі ЗМІ Секретаріату КМУ.

«Я хотів би від імені системи ООН і від імені місії подякувати уряду України за те, що прийняли нас тут, і за лідерство, яке Ви особисто, прем’єр-міністре, взяли у відповіді на епідемію пандемічного грипу», - зазначив Пуккіла, подякувавши також міністру закордонних справ за координацію двосторонньої співпраці.

У свою чергу керівник бюро Всесвітньої організації охорони здоров`я в Україні Ігор Поканевич також подякував уряду України за ефективні дії та заходи, вжиті після оголошення 6-ї фази пандемії. Він висловив вдячність уряду за повний доступ до інформації, зокрема, за повну відкритість як з боку Міністерства закордонних справ, так і з боку Міністерства охорони здоров’я.

Поканевич також наголосив, що за результатами роботи Місії ВООЗ у західних областях України та Житомирській області, яка ще не зіткнулася з проблемою грипу, спостерігається високий рівень підготовки боротьби з епідемією грипу.

Тим часом, число померлих від наслідків грипу і ГРВІ в Україні зросло до 155 осіб.

Як повідомляє Міністерство охорони здоров`я України, за минулу добу кількість жертв епідемії збільшилася на 11 осіб: 2 - померли у Львівській області, 2 - в Івано-Франківській, 2 особи - в Рівненській, 3 – у Чернівецькій, по одному - у Хмельницькій та Вінницькій областях.

З початку епідемії в країні на грип і ГРВІ захворіли 969 тис. 247 осіб, зокрема, за останню добу 32 тис. 443 особи. Госпіталізовано з початку епідемії 48 тис. 972 особи, за останню добу - 3 тис. 994 особи, з яких в реанімації перебувають 446 осіб.

Епідемічний поріг перевищено у 13 областях та в Києві, наблизилися до епідемпорогу 13 регіонів. У повідомленні не йдеться про кількість випадків захворювання на грип A/H1N1. Раніше МОЗ повідомляло про 32 випадки грипу A/H1N1 і 14 підтверджених смертей від нього.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.