Президент Віктор Ющенко з’їздив у народ. Йому привиділася паніка

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 9.11.2009 17:51 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8390

В Україні є достатньо ліків для лікування хворих на грип.

На цьому наголосив Президент України Віктор Ющенко під час відвідання низки медичних закладів Оболонського району Києва, повідомила прес-служба..

Він також відзначив ідентичність перебігу епідемії в Україні з іншими країнами, такими як Росія, Німеччина, Австрія, та багатьма іншими. «Тільки в Україні в десять разів більше паніки і в сто разів більше ажіотажу», - зауважив Ющенко.

Крім того Глава держави наголосив, що цього року в аптеки завезено в чотири рази більше ліків, ніж минулого. Проте, зауважив Ющенко, складається враження, що лікарських засобів не вистачає.

Президент України закликав людей припинити паніку та ажіотаж, а також більше довіряти лікарям.

Замість післямови. Як кияни, ми можемо заспокоїти Главу держави: у столиці не було зареєстровано жодного випадку, коли б громадяни брали штурмом аптеки чи давили один одного у чергах за ліками. Тобто, тих проявів, які характерні для паніки.

Натомість більшість громадян проявили дисциплінованість і довіру до влади, почувши повідомлення про епідемію, вирушивши до аптек аби виконати поради фахівців: придбати індивідуальні засоби захисту та профілактики.

Як виявилося - задовольнити ці мінімальні потреби населення нікому.

І в чому, власне, ажіотаж? У виконанні громадянами порад фахівців? У тому, що ми, громадяни, стали більш відповідально ставитися до свого здоров'я?

Отже, напевно у Західній Європі, влада й бізнес виконують свою суспільну функцію краще.

А чому в Україні це не так - це вже питання до Вас, Вікторе Андрійовичу, як до гаранта нашого коституційного права на здоров'я та життя. І не треба, не маючи на нього відповіді, перекладати із хворої голови на здорову.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.