Поцілунок захищає від глухоти і церебрального паралічу - вчені

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 10.11.2009 03:31 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8394

Справжня причина розвитку цього чудового ритуалу може бути куди менш поетичною, ніж прийнято вважати. Специфічний імунний захист формується приблизно після півроку поцілунків з постійним партнером, - вважають науковці.

При першому, відносно цнотливому поцілунку, жінці передається тільки невелика кількість вірусу, по мірі ж прогресу відносин поцілунки стають все більш пристрасними, і, відповідно, зміцнюється імунітет. На той час, коли жінка вагітніє, шанси, що на її дитину вплине цитомегаловірус (на ілюстрації), виявляються набагато нижчими

Такі результати дослідження британських учених, опубліковані в журналі Medical Hypotheses, повідомляє Daily Mail.

Імунна система людини давно навчилася справлятися з цитомегаловірусом, який попадається в слині. Як правило, він не викликає жодних проблем. Проте цей вірус може бути дуже небезпечний для жінки під час вагітності, оскільки здатний привести до смерті плоду або спровокувати розвиток природжених дефектів - від глухоти до церебрального паралічу.

"Постійні поцілунки, які чоловік дарував одній і тій же жінці, - це ефективне щеплення від цитомегаловірусу через обмін слиною", - стверджує провідний автор дослідження Колін Хендрі (Colin Hendrie) з університету Лідса. За його словами, мова йде про специфічний "чоловічий" варіант вірусу, на пристосування імунної системи до якого таким чином дається достатньо часу.

Раніше серед учених була поширена думка, що ритуал поцілунку розвинувся у людини як одна з форм еволюційного "контролю якості", коли через слину передається "інформація" про спадковість, здоров'я і гени. Але автори нової роботи відзначають, що таку інформацію партнери можуть несвідомо отримати іншими шляхами - за зовнішніми ознаками і через нюх.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.