Активістки FEMEN провели в центрі Києва антистрес-акцію “Демарлезація”

Автор/джерело -  © Корреспондент.net



Дата публiкацiї - 10.11.2009 03:57 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8395

Активістки жіночого руху FEMEN провели в центрі Києва антистрес-акцію Демарлезація, спрямовану на підтримку веселого настрою і бадьорості духу у киян під час епідемії грипу.

Активістки FEMEN провели в центрі Києва антистрес-акцію “Демарлезація” (фото - Reuters)

Дівчата, обурені нагнітанням паніки серед населення України, влаштували для киян позитивну шокову терапію: відповідно до рекомендацій Міністерства охорони здоров'я України, пов'язки, захищали не тільки обличчя, але й інші частини тіла дівчат.

Нагадаємо, що в жовтні організація FEMEN провела під стінами Верховної Ради акцію Депутатські дівчатка в рамках національної кампанії боротьби з секс-туризмом і проституцією Україна - не бордель.

Учасниці акції вимагали у депутатів негайного прийняття закону про криміналізацію клієнта № 5223 від 14 жовтня 2009 року.

В рамках акції, активістки FEMEN організували вулицю червоних ліхтарів біля Верховної Ради. Вони не тільки протестували, а й загравали з депутатами, пропонуючи їм хабар у вигляді поцілунку за їх голос на користь прийняття закону про криміналізацію клієнта.

FEMEN - всеукраїнська громадська організація, заснована в 2008 році групою однодумців на чолі з Анною Гуцол.

Організацією FEMEN було розроблено унікальний формат громадянського самовираження, заснований на сміливості, креативності, епатажі і оперативності, який відкрив можливості впливу на громадську думку та лобіювання інтересів цільової групи. Реакція FEMEN на такі гострі теми як проблема секс-туризму в Україні, права студентів (зокрема, відключення гарячої води в гуртожитках влітку), підвищення цін на громадський транспорт у Києві і одержують великий резонанс у світової громадськості.

На сьогодні основний напрям роботи руху - програма національної боротьби з секс-туризмом Україна - не бордель, в рамках якої було успішно проведено понад десяток вуличних акцій протесту, що викликали у відповідь хвилю як у вітчизняній, так і в зарубіжній пресі, а також досягнуті угоди про співробітництво з іноземними посольствами та Міністерством внутрішніх справ.

Дівчата, обурені нагнітанням паніки серед населення України, влаштували для киян позитивну шокову терапію (фото - Reuters)



 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.