Деградація. Силовики на замовлення

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 10.11.2009 14:18 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8400

Генеральна прокуратура України має дати правову оцінку діям Служби безпеки України, яка використовує свій спецпідрозділ “Альфа” не за призначенням.

Так депутат Верховної Ради від Громадянського руху «Народна самооборона» Володимир Ар’єв прокоментував участь спецпідрозділу СБУ «Альфа» у захопленні 6 листопада приміщень торгівельно-промислової групи «Таргет» у Харкові, повідомляє прес-служба.

«Те, що сталося в Харкові — надзвичайно небезпечний прецедент для України. Після 2005 року ми сподівались, що ситуація в країні змінилась і принаймні силові структури, в даному випадку Служба безпеки України, не будуть настільки нахабно діяти проти бізнесу та проти звичайних людей», — сказав Ар’єв.

Він не бачить жодних причин того, щоб бійці «Альфи» захоплювали приміщення компанії, яка не має жодного відношення до державної таємниці, стратегічної або військової сфер.

За словами Ар’єва, найближчим часом він разом з групою народних депутатів направить депутатський запит до генерального прокурора. «Законодавці , які несуть функцію контролю за органами державної влади, мають негайно втрутитись, щоб ця епідемія свавілля з боку силових структур не поширилась на інші області. Я думаю, що наступного пленарного тижня з трибуни Верховної Ради буде оголошено офіційний запит до генерального прокурора України», — сказав Ар’єв.

На його думку, такі дії СБУ підривають інвестиційний клімат держави: «Взагалі про який інвестиційний клімат ми можемо говорити, особливо напередодні ЄВРО-2012, якщо бізнес-структура, яка щось робить, може опинитись в будь-який момент перед обличчям державного рекету?».

Ар’єв зазначив, що закони, які дозволяють боротися з таким ганебним явищем, як використання спецслужб для рекету з боку держави і посадовців, вже є. «Нещодавно Верховна Рада прийняла 3 антикорупційних закони, які були розроблені нашим Комітетом», — додав депутат.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.