Українські лікарі винайшли методу лікування вірусної пневмонії

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 10.11.2009 14:36 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8401

В Івано-Франківській області новий метод лікування важко хворих на вірусну пневмонію за допомогою прямого насичення крові киснем дав позитивні результати.

Про це сьогодні, 10 листопада, у вівторок, повідомив на брифінгу голова Івано-Франківської облдержадміністрації Микола Палійчук.

"Пряма подача кисню або насичення крові киснем дало можливість виводити людей, які перебували на штучній вентиляції легень, з важкого стану і повертати до життя", - сказав він.

Палійчук зазначив, що експерти Всесвітньої організації охорони здоров'я, які відвідали область 7-8 листопада, були здивовані результатами нового методу.

"Адже 100% людей, які раніше перебували на штучній вентиляції легень, помирали. А ми більше 50% людей повертаємо до життя", - пояснив керівник області. Палійчук уточнив, що завдяки застосуванню цього методу зараз в області тільки 1 людина перебуває у дуже важкому стані.

Як повідомлялося, нову методику лікування хворих на вірусну пневмонію почали апробувати в області 1 листопада. Вона передбачає лікування важкохворих на грип, у яких уражені легені, не за допомогою дихального апарату, а насичуючи організм пацієнта киснем. При цьому дихальну суміш вводять безпосередньо в кров через магістральні судини на ногах.

Цю методику застосовують у тих випадках, коли різко збільшуються явища дихальної недостатності і за допомогою дихального апарата вже не можна "проштовхнути" кисень у кров.

Новий апарат знаходиться в Івано-Франківську в обласному перинатальному центрі.

Станом на 9 листопада в Івано-Франківській області від вірусної пневмонії померли 25 чоловік, у тому числі 1 дитина.

Сьогодні Міністерство охорони здоров'я підтверджує 174 випадки смерті від грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій. Кількість хворих перевищила мільйон чоловік.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.