Уряд відновить державні аптеки, відпуск ліків за рецептами та заборонить їхню рекламу по телебаченню

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 11.11.2009 14:48 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8416

Уряд сьогодні планує ухвалити 10 нормативно-правових актів, присвячених боротьбі з епідемією та реформуванню системи функціонування охорони здоров’я.

Про це прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко заявила сьогодні, розпочинаючи засідання уряду.

Тимошенко зауважила, що, зокрема, рішення передбачатимуть створення мережі державних аптек на території лікувально-профілактичних закладів: «Сьогодні ми будемо приймати рішення, усі оргплани щодо поновлення мережі державних аптек».

Прем’єр-міністр зазначила, що буде прийнято рішення щодо повернення до практики отримання ліків за рецептами.

Як зауважила Тимошенко, уряд розгляне питання про оплату праці медичним працівникам за відпрацьовані понаднормові години та підвищену ефективність праці у період епідемії, а також питання щодо повноцінної оплати праці працівників освіти, яким в деяких регіонах України під час 3-тижневого карантину зменшили зарплату.

Тимошенко зауважила, що сьогодні Уряд розробить спеціальну процедуру щодо безплатного забезпечення громадян України марлевими масками та розгляне законопроект про заборону реклами лікарських засобів.

«Ці десять рішень суттєвим чином посилюватимуть державну систему охорони здоров’я та можливості Уряду у боротьбі з інфекцією», - наголосила Тимошенко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.