Наближається зима. Путіна переслідують видіння крадіжок газів

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 11.11.2009 17:12 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8419

Росія готова знову розпочати скорочення подачі газу в Україну у разі повторного, аналогічного торішньому, несанкціонованого відбору, заявив прем’єр-міністр РФ Володимир Путін.

"Будуть платити нам партнери за постачання для внутрішнього споживання, значить будуть одержувати для внутрішнього споживання, не будуть платити за постачання для внутрішнього споживання в Україну, значить не будуть отримувати, якщо не будуть отримувати, найімовірніше, буде відбір з експортного трубопроводу, як почнеться відбір , ми будемо скорочувати подачу ", - сказав він.

Крім того, Путін заявив, що одне із завдань газопроводу Південний потік полягає в тому, щоб дисциплінувати Україну.

Нагадаємо, раніше в Секретаріаті Президента заявили, що НАК Нафтогаз України не зможе розрахуватися з Газпромом за газ у грудні, якщо Україна не отримає черговий транш кредиту від МВФ.

Як повідомлялося раніше, Президент України Віктор Ющенко, який наполягає на перегляді газових контрактів з Росією, побоюється, що Газпром вимагатиме від України заплатити штраф за недобір газу в розмірі 7,8 мільярда доларів.

У 2009 році Україна повинна купити у Росії за принципом бери або плати більше 40 мільярдів кубометрів газу, але планує закупити 33 мільярди. Спочатку передбачалися штрафні санкції за недобір газу порівняно з законтрактованим обсягом.

Однак фактично РФ не пред’являла Україні штрафів, а у вересні прем'єри двох країн домовилися, що українська сторона буде сплачувати тільки за той газ, який реально споживає.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.