Що й треба було довести. Перевіряти аптеки варто постійно, а не кампаніями

Автор/джерело -  © РБК-Україна



Дата публiкацiї - 12.11.2009 13:28 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8426

В Київській області з незаконного обігу вилучено лікарських засобів та медичних препаратів на суму 3 млн 975 тис. грн.

Про це сьогодні на брифінгу повідомив перший заступник голови - начальник Управління податкової міліції Державної податкової адміністрації в Київській області Олександр Корняков.

За його словами, зараз в Київській області з метою виконання доручення уряду створено мобільні групи у складі працівників податкової міліції для здійснення щоденної перевірки роздрібних аптек, суб'єктів господарювання, що здійснюють оптовий продаж ліків, їх імпорт та виробництво. «На сьогоднішній день здійснено 332 перевірки таких суб'єктів господарювання, встановлено 97 фактів значного перевищення граничних цін на ліки, виявлено 40 порушень податкового законодавства та інших порушень», - сказав О.Корняков.

За його словами, за цими фактами в ході перевірок донараховано понад 229 тис. грн несплачених податків. Близько 30 тис. грн з них вже надійшли до державного бюджету.

Від “Аратти”: Факти, наведені ДПА лише свідчать про те, що фактично аптечний бізнес раніше не контролювався. Тобто, перевіряючі, без жодних сумнівів, якщо й були - то, так би мовити, брали "цуценятами".

З іншого боку - виявлені нині факти є матеріальнім свідченням порядності бізнесменів, які, до речі, живуть серед нас і дивляться нам у очі. Без жодного сорому за те, що від проданого ними шмурдяку хтось вмер, або ж, щоб врятувати близьку людину - віддав останнє. Нормально?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.