Луценко повідомив, що справа Потебенька живе й процвітає

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 12.11.2009 17:50 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8430

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко обіцяє, що міліція затримає колишнього прем’єр-міністра України Павла Лазаренка, якщо він повернеться в Україну, оскільки той вже кілька років оголошений Генпрокуратурою у міжнародний розшук.

Михайло Олексійович Потебенько - останній більшовицький прокурор України. Нині радить чинному Генпрокуророві

Про це міністр заявив сьогодні в інтерв’ю журналістам в Київській області після відкриття кінологічного навчально-племінного центру МВС України.

«Враховуючи його бажання про повернення в Україну, що він знаходиться у міжнародному розшуку він буде затриманий в аеропорту «Бориспіль» і доставлений до ізолятора», - сказав він.

Як повідомлялося раніше, 11 листопада, газета “Дело” написала, що Лазаоенко готує своє повернення в Україну. За даними видання, цього місяця американський суд має розглянути питання про звільнення Лазаренка з-під варти у зв`язку із закінченням терміну покарання. Крім того, як стало відомо газеті, цього місяця суд розгляне ще одне важливе для Лазаренка питання - зняття з нього судимості. В одному зі своїх інтерв`ю екс-прем`єр повідомив: тільки-но суди ухвалять позитивні рішення, він відразу ж повернеться в Україну.

«Для мене так питання навіть не стоїть. Відразу ж після закриття справи у США - додому, і лише додому», - заявив Лазаренко.

Лазаренко у серпні 2006 року був засуджений каліфорнійським судом першої інстанції до 9 років ув’язнення за відмивання грошей та інші злочини. Поки тривають слухання в апеляційних судах, він залишається під домашнім арештом у своїй квартирі в Сан-Франциско.

“Від Аратти:” в Україні кримінальна справа проти опального екс-прем'єра була порушена легендарним Генпрокурором Михайлом Потебеньком, який прославивися багатьма кримінальними справами.

Саме йому, а не кось належить перл, який можна вписати в історію правоохоронних органів України: "Будучи обраним народним депутатом України, Степан Хмара на шлях виправлення не став". Цю фразу Генпрокурор компартійного розливу виголосив у парламенті, коли під завісу комунстичного раю, оголошував подання на арешт відомого правозахисника.

До речі, саме Потебенько порушив серію кримінальних справ проти Лазаренка та його найближчого оточення. Як відомо багатотомна справа проти Юлії Тимошенко - розсипалася у суді. А от нардепові та директорові державного аграрного підприємства Миколі Агафонову хворобливі фантазії Потебенька і його підлеглих коштували життя, а разом із ним - було знищено науково-дослідницьке державне підприємство. Нагадаємо, хворого на рак Агафонова у СІЗО просто позбавили медичної допомоги.

Відомий народові Михайло Олексійович й феноменальними результатами у розслідуванні убивства Георгія Гонгадзе. Не без зусиль слідчих Генпрокуратури було втрачено час, що фактично унеможливило повне й всебічне розслідування злочину. А плівки Мельниченка, які нині визнані експертами аутентичними, геніальний прокурор назвав просто: "Хвальш!"...

Втіім, як бачимо потебеньки виховали достойну зміну спадкоємців справи Берії-Вишинського. Адже, й нині, як виявляється, прокурорські міфи на замовлення Кучми, не спростовані. А договір про взаємне винання рішень правосуддя між Україною і США - для них ніщо. Як для справжніх більшовиків.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.