Справа Гонгадзе. Найгірші припущення підтверджуються: Пукач - фішка гаранта

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 13.11.2009 13:22 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8437

Президент Віктор Ющенко обіцяє, що найближчим часом у Генеральну прокуратуру будуть запрошені високопоставлені чиновники, щоб надати свідчення у справі Гонгадзе.

Про це він заявив під час зустрічі з жителями міста Кременчука Полтавської області, яку він проводив як кандидат у президенти України.

Ющенко відзначив, що після арешту ключового підозрюваного в цій справі Олексія Пукача з’явилися нові свідчення, які дають підстави слідчим органам продовжувати розслідування.

Посилаючись на слова Генерального прокурора Олександра Медведька, Президент розповів, що Пукач відповідає на всі запити слідчих, співпрацює “відкрито і щиро”.

“Найближчим часом у слідчі органи будуть запрошені, як їх можна назвати, основні свідки”, - сказав Ющенко, додавши, що “скоро настане час притягнути до відповідальності тих небожителів”.

Також глава держави висловив переконання, що найближчим часом у цій справі буде поставлена крапка. “Даю слово!” - заявив Президент.

Нагадаємо, колишній начальник Головного управління кримінального розшуку Департаменту зовнішнього спостереження МВС Пукач був затриманий 21 липня ц.р. в селі Молочки Чуднівського району Житомирської області.

Вбивство Г.Гонгадзе було здійснене осінню 2000 року. 15 березня 2008 року Апеляційний суд Києва визнав винними у вбивстві журналіста трьох колишніх співробітників Департаменту зовнішнього спостереження і кримінальної розвідки МВС України - Валерія Костенка, Миколу Протасова і Олександра Поповича, і призначив їм покарання у вигляді позбавлення свободи терміном від 12 до 13 років. Пукач, який також є звинуваченим у цій справі, знаходився в розшуку.

17 вересня суд продовжив ще на два місяці термін перебування Пукача під вартою.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.