Моя твоя ніпанімай. Інспектори ВООЗ зробили вигляд, що не зрозуміли українських лікарів

Автор/джерело -  © ІМК



Дата публiкацiї - 13.11.2009 16:25 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8439

У термінології ВООЗ не існує термін “дистрес-синдром”.

Про це повідомив на прес-конференції керівник міжнародною місії ВООЗ Юка Пуккіла.

"Команда фахівців Міністерства охорони здоров'я, яка зараз працює в Україні, ознайомилася з новинами, в яких згадувався вірус дистрес-синдрому. Нам він невідомий, оскільки в термінології ВООЗ його немає. Можливо, йдеться про якусь форму ускладнення", - зазначив Пуккіла.

Водночас експерт ВООЗ Саймон Мердел, який знаходився в Західній Україні для проведення експертиз, зазначив, що велика частина населення, яка захворіла на грип, не має ускладненої форми перебігу цього захворювання.

"В цьому випадку легені не задіяні, і це звичайний грип. І, як правило, невелика група пацієнтів, яких ми обстежували, і у яких виникають ускладнення, хворіють на пневмонію. Швидше за все, дістрес-синдром може виявлятися у зовсім незначної частини населення, яка має ускладнення від пневмонії. Цей дистрес-синдром може виникнути в наслідок багатьох причин, зокрема, і вірусної пневмонії", - сказав Мердел.

Від “Аратти”: між тим, слова експертів ВООЗ примушуть нас засумніватися в їхній фаховій компетенції, або ж запідозрити у, м'яко кажучи, у нещирості.

Адже, явище респіраторного дистрес-синдрому(РДС) дихальних шляхів відомо навіть студентам медичних інститутів і не тільки в Україні.

"РДС — це патологічний стан, що розвивається як наслідок впливу на організм екзо- та ендогенних етіологічних факторів, в його основі лежать прогресуючі розлади вентиляційно-перфузійних процесів у легенях, гіпергідратація, запалення з явищами інфільтративно-проліферативного характеру" - саме так формулюється означене явище мовою медиків.

Отже, будемо вважати, що інозмцям щось не так переклати. Поки що будемо вважати.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.