Медведько здивував Луценка

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 8.09.2006 20:18 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=844

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко заявляє, що його громадянська позиція щодо смерті Вячеслава Чорновола ґрунтується на матеріалах слідства у цій справі.

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко заявляє, що його громадянська позиція щодо смерті Вячеслава Чорновола ґрунтується на матеріалах слідства у цій справі.

"На цей момент є декілька обставин, які приводять мене до громадянського і професійного переконання, що це було не звичайне ДТП", - сказав Луценко на брифінгу у п’ятницю, коментуючи заяви генпрокурора Олександра Медведька про те, що в слідства нема інформації, що смерть Чорновола була саме вбивством.

Міністр наголосив, що його громадянська позиція була озвучена ще рік тому.

"16 вересня, в день пам’яті Гонгадзе, я сказав, що у слідства, яке відновило МВС, є суттєве просування. Ми отримали беззаперечні докази, які можуть свідчити про те, що Чорновол був не жертвою ДТП, а був убитий", - сказав Луценко.

"Після того невдовзі ГПУ всі матеріали слідства забрала до себе, а наша робоча група була ліквідована", - додав він.

Луценко також висловив здивування заявами Медведька з приводу його слів про вбивство Чорновала.

"Бажання Генпрокуратури припинити ці вислови, які лунали і від президента, і від мене, і від інших людей, які дещо знають у цій справі, по-людськи я зрозуміти можу, але професійно – ні", - сказав він.

"Для того, щоб сказати, що це звичайне ДТП, я думаю, що генпрокурору варто було б відповісти на просте запитання: які висновки зробила експертиза після ексгумації двох фігурантів цієї справи, які були в тому злощасному КамАЗі. Якщо не було слідів їхнього отруєння, тоді, звичайно, це може бути ДТП. Якщо вони все ж таки є, то не треба тікати від необхідності визнавати це вбивство", - додав міністр.

Водночас Луценко запевнив, що й надалі інформуватиме громадськість про розслідування резонансних справ.

"Я залишаю за собою політичне право залишатися цим збудником і примушувати людей робити те, для чого вони призначені на свої посади", - сказав він.

Луценко також припустив, що справа Чорновола може бути закрита Генпрокуратурою за не встановленням осіб, які здійснили злочин.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.