Впроваджено грипозну цензуру? МОЗ більше не розповідає про пандемічну статистику

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 13.11.2009 18:47 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8442

Міністерство охорони здоров’я не вважає потрібним оприлюднювати дані про кількість лабораторно підтверджених випадках захворювань пандемічним грипом.

"Україна в пандемії грипу А/Н1N1, і зараз не грає ролі, скільки буде виявлено цих випадків, ми повинні усіх лікувати однаково", - заявив перший заступник міністра охорони здоров'я Василь Лазоришинець на брифінгу в п'ятницю.

Лазоришинець також нагадав, що в Україні з початку епідемії занедужало грипом і ГРЗ і пандемічним грипом 1,25 млн осіб, у тому числі 61 тисяч осіб - за останню добу, що на 8,5 тисяч менше, ніж за попередню добу. На лікуванні в стаціонарі знаходяться 65 615 осіб, у тому числі 392 - у реанімації, 60 - на штучній вентиляції легень.

З початку епідемії в Україні вмерло 239 осіб, у тому числі за останню добу 26 осіб, велика частина з яких в Івано-Франківській, Чернівецькій, Львівській і Тернопільській областях.

Він також повідомив, що згідно з лабораторними даними, від пандемічного грипу вмерло 14 осіб.

Відповідаючи на питання, чому коливається цей показник, причому убік зменшення, Лазоришинець пояснив, що це пов'язано з тим, що попередньо підтверджений діагноз надалі міг не підтвердитися.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.