“Екскурсійне намисто Івано-Франківщини” перемогло у Всеукраїнському конкурсі програм місцевого самоврядування

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 16.11.2009 08:54 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8446

За результатами Всеукраїнського конкурсу проектів та програм розвитку місцевого самоврядування у 2009 році переможцями визнано дев’ять проектів Івано-Франківщини.

Про це повідомили у прес-службі голови Івано-франківської обласної ради.

Відповідно до оприлюдненої інформації проект Івано-Франківської обласної ради «Екскурсійне намисто Івано-Франківщини (розробка та запровадження новітніх форм управління й організації екскурсійної діяльності в Івано-Франківській області) визнано переможцем Всеукраїнського конкурсу проектів та програм розвитку місцевого самоврядування 2009 року за 5-ою категорією. До цієї категорії входять проекти (програми) органів місцевого самоврядування міст з населенням понад 1 млн. жителів.

Експертна оцінка прикарпатського проекту – 76,35. Орієнтовний обсяг фінансування у 2010 році – 500 тис. грн. з державного бюджету на капітальні видатки і 350 тис. грн. – з обласного. Кошти інших організацій – 20 тис. грн.

За 3–ою категорією Прикарпаття має трьох переможців, зокрема:

Снятинська районна рада здобула грант за корпоративний проект “”Відновлення історичної пам’яті задля сталого розвитку на прикладі сільської громади с. Тучапи Снятинського району”, на який держава виділить 482 тис.грн., районна рада – 200 тис.грн. та сільська рада – 56 тис.грн. Кошти інших організацій-партнерів - 554 тис.грн.

Тисменицька районна рада представила корпоративний проект “Відновлення канатної паромної переправи через р. Дністер в с. Довге, як потужний механізм соціально-економічного розвитку громад Довгівської та Маріямпільської сільських рад” і отримає у 2010 році на його реалізацію 499 тис.грн. державних коштів, 100 тис.грн. – з обласного бюджету, 190 тис.грн. коштів інших місцевих бюджетів і 360 тис.грн. коштів організацій-партнерів.

Городенківська районна рада за проект “Інноваційна модель створення багатофункціонального центру інформації, навчання та різних видів дозвілля дітей та молоді” отримає з держбюджету 485,0 тис.грн., залучить до його реалізації своїх 100 тис.грн., Івано-Франківська ОДА – 100 тис.грн., інші кошти – 100 тис.грн.

За 2-ою категорією перемогли дві міські ради.

Долинська міська рада стала переможцем цього конкурсу з проектом “Оптимізація енергоспоживання в бюджетних установах м. Долина через запровадження системи моніторингу та встановлення автоматизованих систем управління енергоспоживання”. Державний бюджет виділить на цей проект – 122,5 тис.грн., міська рада – 54,5 тис.грн., а інші організації – 10,1 тис.грн.

Бурштинська міська рада отримає 200 тис.грн. з держбюджету за проект “Впровадження системи роздільного збирання твердих побутових відходів та забезпечення переробки і утилізації складових на території м. Бурштин”. Також для його реалізації виділить 350 тис.грн власних коштів, а інші організації додадуть ще 855 тис.грн.

За 1-ою категорією перемогли три проекти Івано-Франківщини.

Тишківська сільська рада Городенківського району перемогла з проектом “Народні традиції та історико-культурна спадщина с. Тишківці”. На цей проект передбачено виділити 96 тис. грн., з державного бюджету та 34 тис.грн. з сільського.

Белелуївську сільську раду Снятинського району визнано переможцем з проектом ”Сільський парк с. Белелуя”. Обсяг фінансування проекту у 2010 році – 100 тис.грн. з державного бюджету, 80 тис. грн. – місцеві бюджети та інші організації – 35 тис.грн.

Єзупільска селищна рада Тисменицького району представила на конкурс проект “Відпустове місце” Духовна криниця” Єзупільської селищної ради – духовний центр Тисмениччини”. На цей проект держава виділить 99,6 тис.грн., сільська рада – 57,8 тис.грн., районна рада – 30,0 тис.грн., а інші організації – 224,3 тис.грн.

Довідка:
До 1-ої категорії входять проекти (програми) органів місцевого самоврядування сіл, селищ.

До 2-ої категорії входять проекти (програми) органів місцевого самоврядування міст, районів, районів в містах з населенням до 50 тисяч жителів.

До 3-ої категорії входять проекти (програми) органів місцевого самоврядування міст, районів, районів в містах з населенням від 50 тисяч до 100 тисяч жителів.

До 4-ої категорії входять проекти (програми) органів місцевого самоврядування міст, районів, районів в містах з населенням понад 100 тисяч жителів

До 5-ої категорії входять проекти (програми) органів місцевого самоврядування міст з населенням понад 1 млн. мешканців, областей, Автономної республіки Крим.

Рада Всеукраїнського конкурсу, яку очолював віце-прем’єр-міністр України Іван ВАСЮНИК, затвердила перелік проектів-переможців конкурсу 2009 року 5 листопада на загальну суму 25 млн. грн.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.