Холодні оселі, як стандартна фішка лохотронів політиканів

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 16.11.2009 13:49 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8449

На трухлявих комуністичних благах і холодних оселях громадян, ті, хто так чи інакше за це має відповідати, замість того - робить з цього стимул, аби далі сидіти у владі. За кого вони нас мають?

Проблеми і перебої, пов’язані з початком опалювального сезону, стануть одним з основних механізмів політичної дискусії в передвиборний період, а ініціатори обговорення цього питання в політичній площині використовуватимуть його як на президентських, так і на місцевих виборах.

Так вважає директор Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала, коментуючи проблему неготовності міських мереж до опалювального сезону та аварії у ряді міст центральної і східної України.

«В розпал передвиборної кампанії проблема неготовності комунального господарства до опалювального сезону набуває відверто політичного контексту. Для опонентів уряду це стане зайвим приводом для критики кандидата в президенти Юлії Тимошенко, тоді як на регіональному рівні ця проблема буде використана з прицілом не лише на президентських, але й місцевих виборах», - вважає експерт.

На думку Бали, ця проблематика є ключовою для всіх без виключення регіонів України.

«Всі ми пам’ятаємо, яким чином приходив до влади А.Садовий у Львові або В.Чуб в Алчевську. Ці політики активно експлуатували проблему неспроможності міської комунальної інфраструктури. Можна не сумніватися, що на проблемі кризи у вітчизняній сфері ЖКГ політичні опоненти спекулюватимуть. Прикладом тому може слугувати недавня заява лідера Партії регіонів Віктора Януковича про те, що 52% житлового фонду досі залишається не опалювальним, хоча опалювальний сезон вже давно почався. Чим нижче опускатиметься стовпчик термометра, тим вище буде напруження політичної дискусії і спекуляції навколо питання реформування ЖКГ, тарифікації і якості послуг, що надаються», - заявив Бала.

Від “Аратти”: лохотрон, - він тому так називається, що є відверто шахрайским інструментарієм.

Ми не один десяток разів писали, що наразі централізовані блага у вигдяді опалення та гарячого водопостачання - це лише клондайк для аферистів. Для громадян - це викидання грошей на вітер, бо скільки не плати - тепліше не буде. Бо багатокілометрові теплотраси гріють навколишнє середовище, а не помешкання.

Для того, щоб капітально відремонтувати ці системи - пострібно астрономічні кошти, яких, звісно, в Україні немає. Проте, під виглядом ремонтів, можна декому покращити свій матеріальний стан. І не тільки фіктивними роботами, а й прямими крадіжками імпортного газу.

Тому, єдиним виходом, який дозволить всім забути про проблему, як таку - перехід на індивідуальне опалення та колективні системи опалення на один-два будинки.

Вони й високоекономічні й максимально наближені до споживача, що виключає афери, як такі. Тому, що туди рученятка чиновників дотягнутися не зможуть.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.