Луценко підозрює, що ГПУ “поховає” справу Єрохіна

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 8.09.2006 20:34 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=845

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко вважає, що Генпрокуратура затягує розслідування справи про вбивство полковника МВС Романа Єрохіна.

"Всі ці дні прокуратура, яка забрала цю справу в нас (МВС), не зробила жодних серйозних слідчих дій у цій справі. Я вважаю, що це свідчить про намагання затягнути цю справу, а можливо і приховати істину", - сказав Луценко на брифінгу в п'ятницю.

Міністр також вважає, що розслідування цієї справи є під загрозою.

За словами Луценка, він звернувся до генпрокурора Олександра Медведька з проханням замінити слідчого у цій справі. "Я обурений тим, як ведеться це слідство зараз", - зазначив він.

Саме зі своїм проханням змінити слідчого Луценко пов'язує прес-конференцію Медведька, на якій він висловив сумнів у професійності міністра МВС.

"Давайте залишимо в спокої мою професійність. Давайте відповімо на одне питання – хто замовив і вбив полковника міліції. Більше в мене до прокуратури питань немає", - заявив міністр МВС.

Коментуючи слова прокурора про те, що йому нічого не відомо про причетність до вбивства Єрохіна когось із народних депутатів, Луценко сказав: "Сьогодні генпрокурор сказав, що не знає цих обставин. Можливо, як він каже, вони є в міліцейській частині справи. Так, він не знає цих обставин".

Луценко також нагадав, що поки справа Єрохіна знаходилася у МВС, правоохоронці затримали двох полковників податкової міліції, які засвідчили, що "на їхніх очах було тяжко поранено Єрохіна в автомобілі".

На допиті вони, за словами міністра, вказали "на конкретну особу – пана Ключковського, який був при цьому присутній".

"Ключковський був затриманий, дав явку з повинною, після цього слідчий прокуратури до сьогоднішнього дня його не допитав, не провів очну ставку між ним і податківцями, в результаті чого адвокат допоміг Ключковському усвідомити своє становище – він відмовився від явки з повинною і сказав, що стріляв у себе від поганого настрою", - сказав Луценко.

"Якщо прокуратура так буде розслідувати справу, то мені сумно", - додав він.

Міністр також повідомив, що після затримання цих свідків правоохоронців було допитано співробітниками прокуратури, "щоб дізнатися, якими методами їх затримували".

"Методи були нормальні, законні", - сказав Луценко.



 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.