Фішка Ющенка-Януковича. Якою ціною треба платити всім за стілець для одного

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 16.11.2009 23:03 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8454

Прзидент Віктор Ющенко не вбачає причин не виконувати закон про соцстандарти.

«Усі необхідні рішення для виконання закону є. Джерела у бюджеті 2009 року також передбачені», – сказав Віктор Ющенко в інтерв’ю журналістам в Абу-Дабі.

Глава Української держави висловив переконання, що питання підвищення соціальних стандартів є принциповим, в якому не повинно бути політики.

Відповідаючи на запитання про ініціативу відставки уряду в разі невиконання цього закону, Віктор Ющенко, зокрема, наголосив: «Якщо закон не виконується, парламент має підстави заслухати уряд, особисто Прем’єр-міністра і вимагати виконання цих законів. Парламент має багато інструментів, включаючи і відставку, але, можливо, на це не варто йти, оскільки є й інші засоби досягнення цього рішення», – сказав Президент України.

Президент Віктор Ющенко намагався зашкодити прем’єр-міністру Юлії Тимошенко, а насправді наніс шкоду всій країні, заявив член фракції БЮТ Андрій Павловський, коментуючи підписання Президентом закону про підвищення соцстандартів.

«Ющенко з гордістю повідомив, що він нібито знайшов додаткові джерела фінансування на 2010 рік. Насправді це є дурість, яка просто на голову не налазить: ані на здорову, ані на хвору! Для таких державних діячів є навіть діагноз відповідний – «політична шизофренія», – сказав Павловський.

«Найстрашніше в цій ситуації, що Президент вимагає від Прем’єра негайно знайти ці гроші, а сам не може виділити 1 млрд. на ліки для хворих на грип. Більшого цинізму в історії України ще не було», – зазначив Павловський.

На його думку, підписавши даний закон, Президент Ющенко намагається «вставити палки в колеса і поставити підніжку» уряду Тимошенко.

«Це смішно, коли наш Президент кожного дня розповідає, аж зі шкіри лізе, що Тимошенко підриває бюджет своїми соціальними видатками. А сам, як ні в чому не бувало, підписує популістські закони і створює шалений дефіцит на наступний рік», – сказав Павловський.

Крім того, як відзначив депутат, новий закон про соцстандарти підриває репутацію України в світі.

«Небажання МВФ продовжувати співпрацю з Україну значною мірою пов’язане із прийняттям цього нереального закону, що став результатом співпраці Януковича і Ющенка», – підсумував Павловський.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.