Космоса упіймали на черговому лохотроні?

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 17.11.2009 13:40 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8456

Заступник Голови Верховної Ради України, член БЮТ Микола Томенко направив звернення до Генеральної прокуратури України з проханням перевірити законність проведення так званої лотереї від Леоніда Черновецького.

Про це повідомила прес-служба.

Як відомо, восени цього року Київська міська державна адміністрація повідомила про запуск у столиці державної благодійної лотереї. Лотерея проводитиметься у Києві та Київській області, а придбати лотерейні квитки можна у кіосках з пресою. Згідно повідомлень у ЗМІ, останніми днями у продаж надійшли лотерейні квитки трьох видів – «Хрещатик», «Мій Київ» і «Столиця», вартістю 5, 10 і 20 гривень. Згідно обіцянки організаторів, вартість виграшів становитиме у лотереї «Хрещатик» від 25 до 25 тисяч гривень, у «Мій Київ» від 50 до 50 тисяч гривень і у «Столиці» від 100 до 100 тисяч гривень.

«Це друга спроба «лохотрону» від Київської міської влади», - переконаний Томенко. Він нагадав, що перша така спроба (як відомо, з ініціативи мера Києва, в лютому-березні цього року на Київському іподромі проходили перегони) завершилася скандалом, «бо ніхто не міг пояснити на якій підставі організовувалися ці всі заходи на іподромі, хто і які заробив гроші та куди вони поділися».

Томенко наголосив, що законодавчо визначена процедура випуску і проведення лотерей передбачає, зокрема: отримання ліцензії згідно вимог статті 9 Закону України «Про ліцензування деяких видів господарської діяльності» та відповідність суб’єкту господарювання ліцензійним умовам провадження господарської діяльності з випуску та проведення лотерей, затвердженим Наказом Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва та Міністерства фінансів України від 12.12.2002 № 128/1037. Він також зауважив, що Законом України від 2 червня 2005 року запроваджено мораторій на видачу ліцензій на провадження господарської діяльності з випуску та проведення лотерей «до прийняття закону про державне регулювання діяльності з випуску та проведення лотерей і грошових розіграшів». Тобто в останні чотири роки ліцензування лотерейної діяльності було призупинено.

Зважаючи на це, Томенко висловив сумнів у наявності правових підстав для проведення лотереї Київською міською державною адміністрацією та порадив міській владі сконцентруватися на виконанні своїх повноважень, а не придумувати черговий «лохотрон» для мешканців Києва.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.