Нардеп Стецьків сумнівається у правдивості обіцянок кандидатів у Президенти

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 17.11.2009 15:19 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8458

Всі кандидати у Президенти, без виключення, обіцяють нам швидко навести лад у державі та вирішити нагальні проблеми. На скільки це реально насправді?

Депутат Верховної Ради від Громадянського руху «Народна самооборона» Тарас Стецьків вважає, що новий Президент зіткнеться з великою кількістю проблем — в першу чергу, в області політичної корупції, енергетики, газу і поставок нафти, а також з фінансовою кризою і з величезними викликами на міжнародній арені, пов'язаними з тим, що Україна знаходиться в «сірій» зоні між Росією і НАТО, і фактично її зовнішня безпека вже нічим не гарантована.

«І це зажадає від Президента неймовірних зусиль і працездатної професійної команди. Я не можу сказати, хто з претендентів може впоратись з вирішенням цих проблем. Думаю, що на їх рішення знадобиться п'ять, а може, і більше років, але впоратись потрібно з ними за рік-два», — сказав депутат.

В той же час, Стецьків сумнівається, що після виборів відбудеться консолідація політиків і політичної еліти.

«На жаль, досвід останніх років не демонструє здатності політичної еліти після президентських виборів консолідуватися. І якщо ці вибори пройдуть нормально і Президент буде обраний (оскільки тут теж є проблема — чи пройде все гладко), то після певного заспокоєння, на мою думку, діючі політичні гравці знову почнуть займатися всім тим, ніж вони займаються зараз, тобто боротьбою, розбратом і війною за владу. Не можна виключати союзу БЮТ і ПР, але я б дав достатньо мало шансів на його створення — дуже непримиренними суперниками вони є. І дуже чітко керуються гаслом цієї виборчої кампанії — про те, що переможець повинен одержати все», — відзначив він.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.