МВС викрив підозрілі схеми у закупівлях ліків

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 17.11.2009 18:45 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8462

Міністерство внутрішніх справ України викрило низку схем при закупівлях Міністерством охорони здоров’я України медичних препаратів за завищеними цінами.

Про це сьогодні на прес-конференції повідомив міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко.

«Протягом 4 років після підписання меморандуму МОЗ закуповувались препарати одних і тих же виробників за цінами, значно вищими ніж пропозиції Фонду Клінтона для країн, що розвиваються… Ми вважаємо, що в цій ситуації держава понесла необгрунтованих збитків на суму понад 32 млн. грн., які б могла зекономити для закупівлі більшої кількості медпрепаратів і обладнання», - сказав він.

При цьому Луценко навів кілька прикладів, коли медичні препарати закуповувались у іноземних виробників за значно вищими цінами, ніж аналогічні препарати коштують у вітчизняних виробників.

«В цьому господарстві (фармакології - УНІАН) давно пора наводити системний порядок… Оскільки це глибоко корумпована галузь», - зазначив міністр.

При цьому він висловив підтримку ініціативі прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко створити міжвідомчу групу з розслідування процедур закупівель медичних препаратів і обладнання Міністерством охорони здоров’я.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.