Уряд працює над помилками: медицину и фармацію реформують

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 18.11.2009 13:46 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8468

Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко заявила про необхідність реформування фармакологічної галузі, а також переоснащення і модернізації медичних установ.

Україні слід ухвалити рішення, що гарантують захист не тільки від епідемії грипу, а й від епідемії інших інфекційних захворювань, заявила в середу прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко, відкриваючи засідання уряду.

"Ми підкоригуємо наші з вами дії, наші плани і будемо надалі діяти так, щоб країна більше ніколи, як після попередніх 18 років життя, не опинилася перед обличчям епідемії беззбройною", - сказала прем'єр.

Тимошенко пояснила, що йдеться про реформу фармакологічної галузі, в тому числі і про реформу аптечного господарства.

"Йдеться про глибоку модернізацію структур санепідемстанцій ... Крім того, йдеться про стратегічне переоснащення та модернізацію наших лікувальних і профілактичних установ", - уточнила Тимошенко.

Нагадаємо, станом на вечір, 17 листопада, кількість жертв захворювання на грип та ГРВІ зросла до 328 осіб. Зокрема, 89 смертей зафіксовано у Львівській області, 39 - в Івано-Франківській, 25 - у Чернівецькій, 22 - в Тернопільській, 20 - у Хмельницькій, по 15 - у Київській і Донецькій, по 12 - у Волинській області та Києві, 11 - у Чернігівській, 10 - у Рівненській області.

Водночас, сьогодні, 18 листопада, заступник головного санітарного лікаря України Людмила Мухарська спрогнозувала, що другу хвилю грипу A/H1N1 в країні слід очікувати в грудні 2009 - січні 2010 року, третю хвилю - восени 2010 року.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.