Ленінці-моралісти. Благими намірами намагаються замаскувати політичну цензуру

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 18.11.2009 14:29 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8469

Нацкомісія з питань моралі пропонує запровадити держреєстрацію веб-сайтів і віднести їх до ЗМІ.

Про це йдеться у проекті рішення Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі, який є в розпорядженні "Української правди".

Нацкомісія виявила в мережі випадки поширення інформації з ознаками національної та релігійної ворожнечі, пропаганди шкідливих звичок, вживання ненормативної лексики.

У пояснювальній записці нагадується, що згідно з діючим законодавством оператори, провайдери не мають права контролювати зміст інформації, що передається або приймається споживачем.

Саме споживач несе відповідальність і ризики за використання інформресурсів в інтернеті.

У зв'язку з тим, що питання щодо порушень закону про захист суспільної моралі віднесено до компетенції судів, що унеможливлює оперативне блокування протиправних дій, Нацкомісія пропонує внести зміни до закону про ЗМІ.

Раніше комітет Інтернет асоціації України з питань свободи слова одним зі своїх пріоритетів визначив "недопущення посягань на свободу слова, визначаючи найбільш доцільним повідомлювальний характер функціонування інтернет-ЗМІ на добровільних засадах".

Від “Аратти”: Спроби натягнути намордника політичної цензури на роти Інтернет-суспільства тривають вже не перший рік. В Україні, де, за словами Президента Віктора Ющенка, завдяки йому особисто, існує нечувана свобода слова й зразкова демократія.

Його слова спростовують конкретні дії чиновницької братії, ідеологічним фундаметом діяльності якої, окрім клептоманії, є звичайний ленінізм. А хіба іншого можна очікувати від колишніх комуністів та комсюків?

Не треба зайвий раз пояснювати, що суто совкова галаслива кампанія "боротьби" із дитячою порнографією та педофілією - це лише шумова завіса, створення ілюзії активної діяльності, яка фіговим листком прикриває злочинну бездіяльність,якщо не сказати більше. Проте, під цим приводом, можна замість педофілів та сутенерів затикати джерела неконтрольованої чиновниками інформації. Так чи інакше, в тому числі - шляхом підлогу та фальсифікації доказів.

Бо саме Інтернет є вільним інформаційним середовищем. І саме там кожен громадянин має природне право вільно й публічно висловлювати свою думку і ділитися із суспільством своєю інформацією. І це, до речі, панове моралісти, гарантовано нам, громадянам, Конституцією України. Тією самою, яку так ненавидять деякі наші високопосадовці. І нам зрозуміло, чому саме.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.