Регіонали вирішили пропіарити Лідера на відставці уряду

Автор/джерело -  © УНІАН-“Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 18.11.2009 14:55 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8470

Фракція Партії регіонів поки що зібрала тільки 120 підписів за висловлення недовіри уряду.

Про це сьогодні в інтерв’ю журналістам повідомив перший заступник лідера фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

Таку малу кількість підписів він пояснив тим, що багато народних депутатів на даний час відсутні в Києві.

В той же час він запевнив, що всі 172 депутати фракції Партії регіонів поставлять свої підписи під даним проектом постанови.

Крім того, за його словами, зараз ведеться робота, аби свої підписи поставили і депутати інших фракцій.

Він нагадав, що згідно з регламентом ВР, для розгляду питання про відставку уряду необхідно зареєструвати постанову зі 150 підписами депутатів, а після цього проголосувати це питання в сесійному залі мінімум 226 голосами.

Відповідаючи на запитання журналістів, чи буде фракція Партії регіонів реєструвати відповідний проект постанови, навіть якщо розумітиме, що достатньої кількості голосів в сесійній залі немає, Єфремов сказав: «Ми будемо постанову реєструвати в будь-якому випадку».

«Обіцянка Партії регіонів внести до порядку дня постанову про недовіру урядові за невиконання закону про соціальні стандарти - популістське шулерство, розраховане на найзатурканішого виборця», - прокоментував наміри регіоналів народний депутат Юрій Гримчак.

На думку депутата, а у ПР «має бути хоча б кілька економічно грамотних людей, які могли б пояснити таким діячам, як Єфремов, Папієв чи Стоян, що уряд не має права порушувати Закон про державний бюджет України і проводити ті соціальні виплати».

Гримчак пояснив, що «у Партії регіонів добре розуміють, що саме по собі голосування за резолюцію недовіри урядові нічого не дасть. Кабінет міністрів, якому висловили недовіру, згідно з Конституцією держави і далі буде виконувати свої обов‘язки аж поки не буде сформовано нову парламентську коаліцію й не буде подано нову кандидатуру глави уряду».

«Для цього регіоналам разом з Президентом України Віктором Ющенком потрібно, принаймні, переконати більшу частину фракції «Наша Україна – Народна самооборона» у необхідності створення коаліції з ПР.
Якщо у Партії регіонів готові до політичного самогубства їх лідера напередодні президентських виборів через юридичне оформлення союзу з Віктором Ющенком, то в такому випадку можна сказати одне: «Щасливої дороги у небуття!», - наголосив нардеп Гримчак.

«Проте у мене чомусь є впевненість, що навіть в НУ-НС не набереться більше 15 – 20 депутатів, які могли б заради примарної ідеї Ющенка розпрощатися з своїм політичним майбутнім», - резюмував Гримчак.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.