Ратушняк вимагає розірвання дипломатичних відносин між Україною та Ізраїлем

Автор/джерело -  © ЗІК



Дата публiкацiї - 18.11.2009 17:33 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8473

Мер Ужгорода Сергій Ратушняк прокоментував заяву МЗС Ізраїлю, яке офіційно засудило факт його реєстрації кандидатом у Президенти України.

Сергій Ратушняк заявив: «Вважаю такі дії МЗС Ізраїлю нахабним втручанням у внутрішні справи України. Не є справою ізраїльського кнесету те, що відбувається в Україні. Вимагаю розірвання дипломатичних відносин між Україною та Ізраїлем. Їхня заява – це нахабство, яке не вписується у жодні рамки міжнародного права».

«Нехай ізраїльська влада займається сотнями тисяч палестинців, яких вони тримають в нелюдських умовах, не дають їм право на самовизначення та й взагалі жодних прав у своїй расистській державі. Держави такого расистського типу, яку вони собі створили, а іншими словами сіоністського типу, не існує більше ніде у світі. Шолом», – сказав Ратушняк.

Довідка.

МЗС Ізраїлю офіційно засудило факт реєстрації мера Ужгорода Сергія Ратушняка кандидатом у Президенти України.

Як заявив керівник відділу МЗС зі зв’язків з пресою Йосі Леві, «мер Ужгорода відомий своїми грубими антисемітськими висловлюваннями, і висунення його на будь-який високий державний пост, тим паче на посаду Президента України, несумісне з заявами керівництва цієї країни про боротьбу з антисемітизмом і запереченням Голокосту».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.