Пошесть відступає. Львівщина скасовує карантин

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 18.11.2009 18:22 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8474

Львівський обласний штаб з ліквідації надзвичайної епідемічної ситуації прийняв рішення про закінчення карантину в області 23 листопада.

Як повідомив заступник голови Львівської обласної державної адміністрації з питань соціальної політики, охорони здоров'я, спорту та підприємництва Ярослав Кашуба, цього ж дня буде відновлено навчання в школах і вищих навчальних закладах області.

"Рішення щодо того, що студенти будуть відпрацьовувати пропущені заняття по суботах, має рекомендаційний характер. Вища освіта є автономною, тому самі будуть вирішувати, як їм встигати за програмою. Єдине, що вони повинні - узгодити цю ситуацію з профспілками освіти, адже мова йде про робочий час і виплати зарплат ", - зазначив Ярослав Кашуба.

За його словами, обласний штаб запропонував замість карантину проводити в області обмежувальні заходи. Зокрема, керівникам територій (головам РДА, міст тощо) рекомендовано проводити обробку дезінфікаційними засобами транспорт, автовокзали по кілька разів на день, вирішити питання перебування безпритульних, забезпечити безперебійну роботу комунальних підприємств, вирішити питання стихійної торгівлі.

Управлінню охорони здоров'я доручено продовжити обходи будинки з метою раннього виявлення захворювань на грип і ГРВІ, відмежувати в палатах хворих на грип і ГРВІ від інших хворих, продовжити масочний режим у закладах охорони здоров'я.

"Крім того, головний санітарний лікар області повинен звернутися до Львівської обласної ради щодо виділення коштів на закупівлю вакцини від сезонного грипу", - додав Кашуба.

Як повідомлялося раніше, 30 жовтня в дев'яти областях України, в тому числі у Львівській, був оголошений карантин.

Станом на вечір 17 листопада, кількість жертв захворювання на грип та ГРВІ в Україні зросла до 328 чоловік. Зокрема, у Львівській області зафіксовано 89 смертей, 39 - в Івано-Франківській, 25 - у Чернівецькій, 22 - в Тернопільській, 20 - у Хмельницькій, по 15 - у Київській і Донецькій, по 12 - у Волинській області та Києві, 11 - у Чернігівській, 10 - у Рівненській області.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.