Google покаже операційну систему Chrome OS 19 листопада

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 18.11.2009 19:43 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8475

Пошуковик Google 19 листопада проведе першу прес-конференцію, присвячену операційній системі Chrome OS, яка вийде в 2010 році.

Про це пише техноблог TechCrunch, журналістів якого запросили на захід.

Представники Google пообіцяли не тільки провести "повний огляд" системи, але і розкрити технічні деталі, а також показати кілька прикладів роботи ОС. Крім того, вони погодилися відповісти на запитання, якщо ті виникнуть.

Кількома днями раніше TechCrunch з посиланням на "надійне джерело" повідомив, що Google найближчим часом випустить принаймні частину Chrome OS. Це узгоджується з обіцянками самого Google, який мав намір опублікувати вихідний код ОС до кінця року.

Google анонсував операційну систему Chrome OS в липні 2009 року. Передбачається, що перші версії системи будуть орієнтовані на нетбуки. Пізніше її можна буде перенести на настільні комп'ютери, а також мобільні пристрої, що працюють на мікропроцесорах ARM.

Chrome OS заснована на ядрі Linux. Пріоритетами в її розробці була швидкість і безпекf, а також робота з веб-додатками. Очікується, що перші нетбуки з Chrome OS будуть випущені в другій половині 2010 року. Google вже співпрацює з цього приводу з найбільшими виробниками, повідомляє Lenta.ru.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.