Космічне правління столиці додає киянам адреналіну - тепер водяним шантажем

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 18.11.2009 20:09 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8476

Попри те, що громадяни у переважній більшості платять за так звані комунальні послуги чималі гроші, ті, хто їх надає системно грають у церковних мишей. Як правило, такі галасливі вистави передують черговому зростанню тарифів.

Нині, за допомогою прес-служби, Голова правління –
генеральний директор ВАТ «АК «Київводоканал» Ярослав Філатов публічно звернуся до Леоніда Черновецького. А через нього - сповістив киян про відключення води та інші катаклізми.

Аби не бути звинуваченими у упередженості, наводимо текст листа мерові:

«Керівництво та колектив ВАТ «АК «Київводоканал» звертається до Вас у справі кричущого порушення прав киян на послуги з водопостачання та водовідведення.

Внаслідок блокування рахунків ВАТ «АК «Київводоканал» за борги перед АЕК «Київенерго» підприємство, яке єдине постачає киянам питну воду та забезпечує відведення каналізаційних стоків, не здатне продовжувати свою господарську діяльність та здійснювати аварійні ремонтні роботи на мережах.

Через арешт рахунків на загальну суму 28,5 млн. грн. «Київводоканал» не може купувати необхідні для процесу водопідготовки реагенти. Вже сьогодні ми вимушені розглядати варіанти переходу на лімітований графік подачі питної води мешканцям столиці. Блокування рахунків «Київводоканала» може призвести до порушення технологічної лінії очистки каналізаційних стоків, яке відбувається на Бортницькій станції аерації. Отже, не лише Київ, а й населення всього дніпровського басейну, яке проживає нижче за течією Дніпра, наражатиметься на небезпеку техногенної катастрофи.

Кияни вкотре стають жертвою непорозуміння АЕК «Київенерго» та ВАТ «АК «Київводоканал». Так, борги перед АЕК «Київенерго» дійсно існують, але не можна не брати до уваги той факт, що всупереч діючим розпорядженням міськдержадміністрації, АЕК «Київенерго» роками не підписує договори щодо купівлі в ВАТ «АК «Київводоканал» холодної води для приготування гарячої. Таким чином, в столиці сьогодні відсутній виробник гарячої води, оскільки АЕК «Київенерго», отримавши від КМДА центральні теплові пункти, де фактично виробляється послуга з гарячого водопостачання не визнає себе виробником гарячої води та, відповідно, не розраховується з ВАТ «АК «Київводоканал» за сировину для виробництва гарячої води – холодну воду. З цієї причини ВАТ «АК «Київводоканал» щомісяця втрачає кошти на суму понад 16 млн. грн., які мали б бути направлені на погашення існуючої заборгованості.

У час, коли вкрай небезпечна епідеміологічна ситуація нашарувалася на глобальну економічну кризу, безапеляційна та безвідповідальна позиція «Київенерго» ставить під загрозу життєзабезпечення столиці загалом.

Щоб уникати цих збитків і водночас зробити систему надання комунальних послуг населенню максимально прозорою ВАТ «АК «Київводоканал» готовий прийняти від АЕК «Київенерго» центральні теплові пункти, та виступати виробником не лише холодної, а й гарячої води.

Враховуючи викладене, просимо терміново втрутитись у існуючу ситуацію з метою недопущення припинення водопостачання у столиці та уникнення загрози екологічної катастрофи.

Вимагаємо вжити невідкладних заходів щодо термінового остаточного визначення реального виробника послуг з гарячого водопостачання з подальшою передачею в його управління теплових пунктів, що перебувають у власності територіальної громади міста. Іншого шляху встановити прозорі взаємовідносини та розрахунки між ВАТ «АК «Київводоканал» та АЕК «Київенерго», а також гарантувати киянам якісне та стабільне централізоване постачання як холодної, так і гарячої води за нинішньої ситуації постійних корпоративних суперечок та правових колізій просто НЕ ІСНУЄ!»

Замість післямови. Ми, як кияни, ніяк не можемо уторопати, куди зникають наші роші, які ми дисціпліновано сплачуємо за водопостачання та каналізацію. Адже, ми сплачуємо за послугу, попри те, що якість її не тільки умовна, а й подекуди - наносить шкоду нашому здоров'ю. Зокрема, ураженням нашого організму діоксинами, що утворюються під час кип'ячіння хлорованої води.

Нам, киянам, геть зовсім не зрозуміло, який сенс був у приватизації цих, як публічно кажуть їхні керівники, глибоко збиткових об'єктів? Принаймні, нинішніх власників столичного водоканалу ми не маємо підстав підозрювати у альтруїзмі. Отже, вони прихопили ці об'єкти саме з метою отримання прибутку.

Чи не є в цьому розгадка? Адже прибутки, як показує практика, бувають різні.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.