Регіонали не сподіваються на перемогу Лідера без адміресурсу

Автор/джерело -  © РБК-Україна



Дата публiкацiї - 19.11.2009 11:58 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8480

Партія регіонів зібрала 173 підписи під проектом постанови про відставку Кабміну України.

Про це журналістам заявив перший заступник голови фракції ПР Олександр Єфремов.

"173 підписи для відставки уряду вже зібрано (при необхідних 150 підписах), і тепер ми продовжуємо працювати над тим, щоб одержати 226 голосів в сесійному залі. Як тільки ми їх знайдемо, відразу буде зареєстровано ухвалу про відставку уряду", - повідомив Єфремов.

Також він не виключає, що вже наступного пленарного тижня такі 226 голосів за відставку Кабміну України будуть.

Між тим, нардеп від БЮТ Роман Забзалюк заявив, що Партія регіонів примушує депутатів своєї фракції ставити підписи за відставку уряду і шантажує Блок Литвина справою вбивства журналіста Георгія Гонгадзе для спільного голосування за відставку прем'єра.

"Сьогодні ПР практично примусово змушує членів фракції ставити підписи за постанову про відставку уряду. Звісно, також ведуться перемовини з Блоком Литвина і КПУ, оскільки без їхніх голосів, 226 голосів не буде... Важко сказати, якою буде позиція комуністів в результаті, оскільки за останні 10 років вони діють як буржуа-комуністи, підходячи до питань з прагматичних позицій... Я не виключаю, і гіпотетично можливо, що вони можуть проголосувати, але виключно за фінансові, чи посадові преференції. А щодо Блоку Литвина, то по нашій інформації, безпосередньо Президент України намагається шантажувати свідченнями Пукача по справі вбивства Гонгадзе... і не просто так саме зараз, в розпал виборчої кампанії, заявляється, що всі фігуранти по справі відомі і будуть покарані", - сказав він.

В той же час Забзалюк прогнозує, що ПР не вдасться остаточно вмовити Блок Литвина проголосувати за відставку уряду, оскільки "Блок Литвина знаходиться в коаліції, і вони розуміють, що країну треба виводити з кризи разом з урядом Юлії Тимошенко".

12 листопада Президент України Віктор Ющенко заявив, що незабаром слідство поставить крапку у розслідуванні вбивства Гонгадзе.

Керівник інтернет-видання "Українська правда" Г.Гонгадзе зник 16 вересня 2000 р. За офіційною версією, саме Пукач став головним виконавцем вбивства журналіста Гонгадзе.

18 листопада позафракційний депутат ВР Тарас Чорновіл заявив, що, Партія регіонів скоріш за все, затягуватиме питання оголошення недовіри уряду. За його словами, ініціатива про реєстрацію відповідної постанови виходила виключно від лідера Партії регіонів Віктора Януковича "і не була ініціативою від штабу".

17 листопада ц.р. Лідер ПР Віктор Янукович заявив журналістам, що до кінця дня Партія регіонів зареєструє у Верховній Раді проект постанови про відставку діючого Кабінету міністрів у зв'язку з невиконанням закону про підвищення соціальних стандартів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.