Президент Віктор Ющенко проти посилення ЧФ РФ

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 19.11.2009 16:20 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8485

Президент України Віктор Ющенко заявив, що військова присутність Чорноморського флоту Російської Федерації в Україні не повинна посилюватися.

Про це він заявив на спільній з президентом Грузії Михайлом Саакашвілі прес-конференції в Києві, відповідаючи на запитання журналістів.

"Питання, які пов'язані з ротацією плавзасобів, регулюються існуючим угодою. Українська сторона виходить з того, що дотримання існуючих параметрів військової присутності Російської Федерації через Чорноморський флот, ці параметри повинні залишатися до 2017 року", - наголосив Президент.

Він додав, що це продиктовано інтересами національної безпеки.

"Ми виходимо з того, що позиції і України, і Росії з цього питання будуть чітко відповідати досягнутим угодам, і що військова присутність до дати завершення договору не буде посилена, і буде перебувати в рамках сьогоднішніх параметрів", - зазначив Ющенко.

Він нагадав, що відповідно до чинних угод ЧФ перебуває в Україні до 2017 року, і висловив надію, що російська сторона виконає свої зобов'язання, і до 28 травня 2017 року Чорноморський флот буде виведений з Севастополя.

У свою чергу, президент Грузії Михайло Саакашвілі нагадав, що під час російсько-грузинського конфлікту в 2008 році кораблі Чорноморського флоту РФ вийшли з Севастополя до берегів Грузії.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.