Луценко визнав, що боротьба з корупцією вкрай не ефективна

Автор/джерело -  © Остров



Дата публiкацiї - 19.11.2009 17:25 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8487

Відповідальність за корупційні дії треба зробити реальною з віртуальної.

Антикорупційне законодавство в Україні вимагає вдосконалення, оскільки зараз, наприклад, українці вважають, що корупція — це кримінальний злочин, тоді як за українським законодавством корупція — це адміністративне порушення, заявив міністр внутрішніх справ Юрій Луценко.

«І в 2005 році, коли начебто перемогла більшість депутатів, яка вважала найголовнішим боротьбу з корупцією, була внесена зміна, за якою зафіксованого міліцією і засудженого судом корупціонера не треба звільняти з роботи. Таким чином, сьогодні в країні існує така ситуація, коли протокол про корупцію затверджений судом, а корупціонер заплатив 1 200 гривень і спокійно працює… Цей закон не призводить ні до якого результату, окрім ганьби для держави», — зазначив міністр.

За словами Луценка, у зв'язку з цим складання протоколів про корупцію стало вже неефективним в Україні. Також він невтішно сказав і про заходи боротьби з корупцією, які були ініційовані президентом Віктором Ющенко.

«Ініційовані Президентом питання боротьби з корупцією звелися до того, що міліції і всім правоохоронним органам заборонені фонди. За що ми їздитимемо, наприклад, на автомобілях, для мене загадка. По ідеї, ми з 1 січня повинні зупинити роботу, адже у мене в бюджеті нуль на бензин, нуль на озброєння, нуль на капбудівництво, нуль на ремонт…», — сказав Луценко.

«Насправді боротьба з корупцією часто зводиться до зведення рахунків або до хаотичних змін в законодавстві, замість зрозумілих речей, які давно апробовані за кордоном, такі як декларація про доходи і, підкреслюю, витрати правоохоронців, суддів, прокурорів і членів їх сімей», — додав він.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.