Нардепи мають сумніви щодо освіти проФФесора

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 20.11.2009 11:35 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8498

Народний депутат від БЮТ Володимир Яворівський направив депутатський запит до Міністра освіти і науки Івана Вакарчука щодо перевірки, чи дійсно у кандидата в Президенти Віктора Януковича є вища освіта.

Запит зачитав головуючий на пленарному засіданні парламенту перший віце-спікер Олександр Лавринович.

Зокрема Яворівський просить підтвердити або спростувати інформацію про наявність вищої освіти у кандидата на посаду Президента України Віктора Януковича, а також про отримання ним наукового ступеня. Як йдеться в запиті, така інформація необхідна, щоб не допустити «того, щоб людина, яка не має справжньої освіти, стала главою держави».

Згідно із офіційною біографією, в Януковича є два дипломи про вищу освіту, - у 1980 році глава Партії регіонів нібито закінчив Донецький політехнічний інститут (за фахом «інженер-механік»), у 2001 році - Українську академію зовнішньої торгівлі. Магістр міжнародного права. Крім того, у лідера опозиції нібито є диплом Єнакіївського гірського технікуму, навчання в якому Янукович закінчив у 1973 році.

Також Віктор Янукович - доктор економічних наук (докторську дисертацію на тему: «Управління розвитком інфраструктури великого промислового регіону» він захищав в Інституті економіко-правових досліджень Національної академії наук України), професор, член Академії економічних наук України, член президії НАНУ.

Як повідомлялося раніше, начальник кримської міліції, народний депутат від «Народної самооборони» Геннадій Москаль заявляв, що перевірить справжність диплома про вищу освіту лідера Партії регіонів Віктора Януковича.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.