Про що домовились Тимошенко і Путін

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 20.11.2009 13:04 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8499

Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко вважає, що уряду України вдалося побудувати рівноправну, прагматичну співпрацю з Урядом Російської Федерації.

Про це Тимошенко заявила на спільній прес-конференції з Главою уряду Російської Федерації Володимиром Путіним за підсумками П’ятого засідання Комітету з питань економічного співробітництва Українсько-російської міждержавної комісії, яке пройшло у Ялті.

На думку Тимошенко, головним досягненням діалогу між урядами України та Росії є правильно вибудувана тактика співпраці, якісно налагоджена комунікація, оперативна реакція на проблеми, що виникають, та своєчасне їхнє розв’язання.

„Ми почали правильно вибудовувати стратегію на десятиріччя вперед, закладаючи сьогодні фундамент під кожною значущою галуззю: авіація, енергетика, газова сфера, космос”, - наголосила Глава українського уряду. За її словами, саме такою - спокійною, прагматичною, рівноправною - бачать співпрацю двох країн наші народи.

У свою чергу Путін відзначив, що уряду Тимошенко вдалося вивести країну на рівень самодостатності та реального зміцнення суверенітету.

За його словами, уряд Тимошенко виконує усі свої міжнародні зобов’язання, що сприяє зміцненню стабільності у двосторонніх відносинах між Україною та Росією: „Нам з урядом Юлії Тимошенко працювати комфортно, вважаю, що за час нашої співпраці відносини між Україною та Росією стали більш стабільними та зміцнилися”.

Прем’єр-міністр Росії також відзначив, що незважаючи на непростий діалог, що відбувався між урядами двох країн протягом року, „ми домовляємось, і не дивлячись на те, що було важко, все-таки зобов’язання виконуються і це найголовніше”.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.