Адвокат Лазаренка розповів, хто і як дурить народ

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 20.11.2009 17:07 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8502

Американський адвокат екс-прем’єра Павла Лазаренко розповів подробиці останнього судового засідання. При тому були названі особи, які не тільки намагалися ввести в оману американське правосуддя, але й дезінформують громадян України.

Розуміючи важливість цього документу, який має наша редакція, ми надаємо його текст без змін та коментарів:

"До уваги судів і народу України:

Цим я підтверджую, що ані Борис Філатов, ані інший свідок чи адвокат із України не брав участі у судових слуханнях про призначення міри покарання Павлу Івановичу Лазаренку. Насправді, я ніколи не чув про Бориса Філатова, хоча й він заявляє в українських засобах масової інформації, що представляв інтереси якогось свідка обвинувачення. Мені відомо, що Геннадій Корбан найняв одну американську юридичну фірму для того, щоб постати перед суддею Брайером і надати йому так звані «докази» проти Лазаренка, які мали збільшити його міру покарання. Однак, суддя Сполучених Штатів відмовив американським адвокатам Корбана у дозволі виступити у суді. І вони просто сиділи у залі засідання разом із іншими слухачами судового розгляду і їм не було дозволено брати участь у розгляді справи. Суддя Брайер заявив із занесення до протоколу, що він не зважає на матеріали, які були надані від імені Корбана. Суддя сказав, що він їх навіть і не читав.

Уряд Сполучених Штатів приєднався до заяви Лазаренка про те, що Корбан нічого нового суду не повідомить. Суддя із цим погодився.

У слуханнях про призначення міри покарання розглядалися суто технічні деталі закону та обставин. Суд розглядав три головних висновки, які зафіксовані у матеріалах судової справи та відомі широкому загалу Сполучених Штатів.

1.Пан Лазаренко не був визнаний жодним чином винний у його діях як прем’єр-міністра. Діяльність ЄЕСУ повністю відповідала закону.

2.Діяльність п.Лазаренка та п.Агафонова у фірмі «Наукова» була законною і жодних засуджень у кримінальному порядку, по пунктах обвинувачення, пов’язаних із діяльністю фірми «Наукова», не було.

3.Єдиний невирішений пункт обвинувачення стосувався відносин між Лазаренком і його бізнесовим партнером Кириченком. Кириченко заявив, що розподіл прибутків за формулою «50/50» був не справедливим і що він мав право на всі гроші.

Отримання половини прибутків у цьому товаристві було єдиною основою для визнання винним Лазаренка. Після багатьох років обвинувачень по ЄЕСУ і фірмі «Наукова», 18 листопада 2009 року була нарешті проголошена правда, відтепер усі ми знаємо, що обвинувачення по ЄЕСУ і фірмі «Наукова» були сфабриковані.

Врахувавши такі обставини, американський суддя погодився із тим, що міра покарання має бути зменшена. Він негайно зняв із міри покарання 11 місяців. За системою Сполучених Штатів, в дійсності скорочення міри покарання буде більшим, ніж 11 місяців, і найближчим часом в Бюро в’язниць буде обговорено питання про врахування додаткових заліків. Крім того, за системою Сполучених Штатів, при належній поведінці, остаточна міра покарання, за звичай, зменшується на 15 %, внаслідок чого фактична міра покарання Лазаренка складає 82 місяці. Невдовзі команда адвокатів Лазаренка та Бюро в’язниць завершать розрахунки усього часу, який має бути зарахований у його строк відбування покарання, у тому числі стосовно вже відбутої частини покарання.

У зв’язку з цим, пан Лазаренко повернеться в Україну набагато скоріше, ніж раніше очікувалося, і повернеться, як він сам сказав, «щоб працювати багато і працювати чесно» і сказати народові України правду про його переслідування та про перемогу над цим переслідуванням.

Про цю історію можна було б сказати ще багато чого, але ми відкриємо усі без винятку обставини після повернення Лазаренка в Україну.

Наші адвокати в Україні мають офіційні юридичні папери Сполучених Штатів, які підтверджують правдивість вищевикладеного і містять усі подробиці.

Деніел Горовиць
Адвокат Павла Івановича Лазаренка"


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.