Карантин скасовуватимуть місцеві органи влади, але рівень небезпеки поки незмінний

Автор/джерело -  © РБК-Україна



Дата публiкацiї - 20.11.2009 20:51 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8503

Урядова протиепідемічна комісія підтвердила вищий рівень епідемічної загрози в Україні.

Про це повідомив сьогодні голова комісії, перший віце-прем'єр-міністр Олександр Турчинов на брифінгу в Кабміні.

"За оцінками наших фахівців і Всесвітньої організації охорони здоров'я, може бути ще декілька хвиль епідемії, і ми маємо бути до цього готові", - сказав він.

Турчинов також повідомив, що Кабмін продовжить закупівлю апаратів штучної вентиляції легенів, необхідних для лікування пацієнтів з ускладненнями від грипу.

Також комісія рекомендувала Міністерству охорони здоров'я, Міносвіти, а також обласним держадміністраціям не збільшувати тривалість занять у вищих учбових закладах і школах за рахунок субот і не зменшувати тривалість канікул. Турчинов також підкреслив, що дні вимушених канікул вчителям оплачуватимуться як звичайні робочі дні. Крім того, комісія ухвалила рішення, згідно якому не будуть потрібні медичні довідки для дітей на період збереження епідемічної загрози в Україні.

Згідно з урядовим рішенням, знімати карантинні заходи буде влада на місцях, в залежності від конкретного стану захворюваності населення.

Між тим, в Україні кількість смертей від грипу і ГРВІ збільшилася до 362 людей, за останню добу померло 7 людей, повідомляє Міністерство охорони здоров'я України.

За даними відомства, всього в країні зафіксовано 15 млн 76 тис. 203 випадки захворювання, 91 тис. 457 осіб госпіталізовані.

Епідемічний поріг перевищений у Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Житомирській, Закарпатській, Київській, Кіровоградській, Луганській, Львівській, Рівненській, Хмельницькій, Черкаській, Чернігівській, Чернівецькій областях, а також в м. Києві.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.