ХХ століття – найкривавіше в історії

Автор/джерело -  © Високий замок, Львів



Дата публiкацiї - 10.09.2006 20:58 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=851

За оцінками істориків Гарвардського університету, ХХ століття виявилося найкровопролитнішим в історії людства.

У Першій світовій війні загинули від 9 до 15 мільйонів осіб. Одним з наслідків війни стала епідемія грипу “іспанки”, що почалася в 1918 році. Це була найсмертоносніша пандемія в історії людства. Нині вважають, що від “іспанки” померли 20 - 50 мільйонів осіб у всьому світі.

Друга світова війна забрала щонайменше 60 мільйонів життів. Крім того, смерть несли і військові конфлікти менших масштабів. У ХХ столітті було зафіксовано 16 конфліктів, у яких загинуло понад мільйон осіб. Загалом, від 167 до 200 мільйонів людей загинули внаслідок організованого насильства: фактично війни знищили кожного 22-го мешканця Землі.

Від "Аратти": Цікаво, чи розглядали вчені із Гарварду такі феномени, як війна уряду держави проти власного народу? Адже, феномен СРСР, його унікальність, як режиму людоїдів, полягає в тому, що всю свою історію комуністичні уряди, здебільшого, воювали із власним народом. Чи то стосується голодоморів, чи "боротьби із врагами народу", чи Чорнобильської катастрофи... Здається, якби врахували втрати народів від більшовицької імперії, цифри загальносвітових людських втрат були б куди більші. А головне - можливо, світові "законодавці порядку" врешті б дали правову оцінку явищу комунізму.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.