Сіамські близнюки Кучми. Ющенко і мільйонери-регіонали знову одностайні

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 24.11.2009 12:12 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8521

Нині стало очевидним, що стан української медицини навряд чи насправді цікавить і Президента, і його ідейного близнюка, мільйонера-нардепа Віктора Януковича. Воно й не дивно - вони ж самі, якщо щось трапиться, - лікуються за кордоном.

До цього тижня у нас була офіційна позиція підтримати подолання вето на закон про виділення 1 млрд. грн. для боротьби з епідемією грипу, але після того, як з'явилися дві серйозні обставини, рада фракції буде приймати рішення щодо доцільності проведення та участі в цій позачерговій сесії.

Таку думку висловив народний депутат України від фракції Партії регіонів Михайло Чечетов.

"Зараз все більше з'являється інформації в різних серйозних джерелах про те, що масштабність захворювань була перебільшена - це нібито придумали політтехнологи БЮТ для того, щоб відмазати їх від бруду, пов'язаної з педофілією і з убивством людини, до якої вони вляпалися по самі вуха. Щоб якось відмазатися, політтехнологи БЮТ ініціювали акцію, пов'язану з поширенням чуток про масштабність епідемії ", - додав політик.

За його словами, днями з'явилася ще одна обставина, яка змушує замислитися, чи потрібно долати вето на закон про виділення 1 млрд. грн. для боротьби з епідемією грипу.

"На засіданні уряду Тимошенко і Луценко публічно звинуватили МОЗ і особисто міністра Князевича в тому, що вони на лікарських препаратах розікрали сотні мільйонів гривень. Це не Янукович сказав, а Тимошенко. Тепер виникає запитання: навіщо їм давати ще мільярд - щоб вони ще й ці гроші розікрали або щоб Тимошенко пустила їх на піар-акції? ", - підкреслив М.Чечетов.

Він зазначив, що Тимошенко повинна спочатку виконати закон про підвищення соціальних стандартів, "а потім нехай повернуть сотні мільйонів гривень, про які вони говорили, і ці гроші нехай пускають на боротьбу з подальшими епідеміями грипу".

"З огляду на обставини, що відкрилися, я не виключаю, що рада фракції ще раз повернеться до цього питання, щоб більш детально розглянути позиціонування щодо нього. Що стосується моєї точки зору, то зараз вето долати не можна", - резюмував нардеп.

Ще більш відвертою була Ганна Герман-Стеців. "Думаю, що один мільярд гривень не можна викидати на епідемію, якої не існує. Треба, щоб гроші були передані на підвищення зарплат та пенсій. Тому, скоріш за все, в четвер ми не будемо голосувати за подолання вето Президента". - заявила вона.

Замість післямови. Наразі, спалах епідемії грипу та ГРВІ в Україні підтвердив беззаперечний і невтішний факт: українські лікарні обладнані морально застарілим медичним устаткуванням, і якби цього не було, українці б не сплатили сотнями життів за примхи й клептоманію вітчизняних "обраних" і поставлених ними на посади чиновників.

Нагадаємо, зазначені гроші уряд призначав не тільки на закупівлю ліків, а й вкрай необхідного устаткування, зокрема, діагностичних лабораторій, обладнання для реанімаційних відділень. При тому, підкреслимо окремо, ці гроші, умовно кажучи, віртуальні, тобто, вони не призначалися для випуску у вільний обіг. Це означає, що товарна форма цих грошей, навіть емісійних, навряд чи б вплинула на здешевлення покупної здатності гривні.

А що ж пропонують проФФесіонали Лідера? А вони пропонують по-суті залишити українців без повноцінної медичної допомоги, кинувши ці фантики у виляді панської милостині убогим. До речі, милостині, яка зробить багатих ще багатшими, а бідних - біднішими.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.