Через “війну правок” Wikipedia покинули 49 тисяч редакторів

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 24.11.2009 13:56 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8525

У першому кварталі 2009 року англомовний розділ проекту Wikipedia залишили 49 тисяч редакторів, пише The Wall Street Journal з посиланням на дослідження іспанського аналітика Феліпе Ортеги.

Це в десять разів більше за аналогічний період 2008 року, повідомляє Lenta.ru.

Ортега проаналізував історії правок, внесених 3 мільйонами користувачів у десяти мовних розділах інтернет-енциклопедії. Він стверджує, що Wikipedia стає все більш ворожим оточенням для редакторів, яким набридають суперечки. У Wikimedia Foundation, навпаки, говорять, що у проекта достатньо людей для наповнення і редагування енциклопедії.

Тим часом, відтік редакторів може пояснюватися іншими причинами. Так, багато статей вже написані, а нові не можуть залучити великого числа редакторів. Крім того, в Wikipedia з часом з'являється все більше правил, що перешкоджають так званим “війнам правок”.

При цьому частка відхилюваних поправок зростає. Якщо в 2005 році відхилялася лише одна з десяти поправок, внесених "випадковими" редакторами, то в 2008 році - одна з чотирьох.

Варто відзначити, що незважаючи на скорочення числа редакторів, число користувачів, що відвідували сайт Wikipedia.org, з вересня 2008 по вересень 2009 року зросло на 20 відсотків. Wikipedia.org входить до п'ятірки найбільш відвідуваних сайтів світу.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.