Українські вина у Росії очікує доля грузинських?

Автор/джерело -  © 5 канал



Дата публiкацiї - 11.09.2006 11:06 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=853

Російське керівництво продовжує політику економічних війн. За мясною й сирно-молочною, тепер починається винна. Звичайно ж у рамках боротьби із фальсифікатом.

Федеральна служба "Роспотрєбнадзор" розпочала перевірку якості українських та китайських вин, що продаються на території Росії. Про це заявив головний державний санітарний лікар Росії Геннадій Онищенко.

"Роспотрєбнадзор" вирішив перевірити якість вин, які замінили на російькому ринку продукцію грузинського та молдавського виробництва. За словами Онищенка, з 45-ти зразків українського вина два не відповідали вимогам безпеки, 11 - смаковим якостям. З 8-ми зразків китайських вин не відповідали умовам 5. Партії з неякісними зразками заборонено до реалізації.

Від "Аратти": за нашими, зрозуміло, суб'єктивними спостереженнями, для більшості росіян якісні марочні вина будь-якого виробництва - товар не доступний й не цікавий. По-перше, дорого коштує. По-друге, виходячи із першої причини - марочного вина багато не вип'єш. А це - не у національних традиціях нашого сусіда. Але цікаво одне, чим росіяни планують заміщати дефіцит виробів традиційних постачальників вина на їхній ринок? Часом не традиційно-народною бражкою? Бо ж можливості виноробства у Росії обмежені кліматичними факторами.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.