Україні не потрібна не сертифікована вакцина, навіть на халяву

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 25.11.2009 13:49 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8538

Головний санітарний лікар України Олександр Біловол заявив, що Україна не погодиться на жорсткі умови ВООЗ щодо отримання вакцини від пандемічного грипу.

Про це він сказав на брифінгу, коментуючи вимоги ВООЗ для України відмовитися від претензій до виробників вакцини, яка буде поставлена до України.

«Ми жорстко стоятимемо на своїй позиції. Нам не треба негативних наслідків... Та жорстка відповідь, яку вони (ВООЗ) вимагають від нас, ми такої надавати не будемо. Ми жорстко відстоюватимемо свою громадську позицію, безпеку своїх громадян», - сказав Біловол.

Також він додав, що ВООЗ були поставлені умови щодо вакцини.

«Ми поставили одну умову - щоб ця вакцина була однієї марки, щоб була зареєстрована в тій країні, де вона виготовлялася, щоб вона використовувалася і пройшла всі необхідні кваліфіковані вимоги», - сказав главсанлікар.

Як повідомлялося раніше, Всесвітня організація охорони здоров’я готова надати безкоштовно 5 мільйонів доз вакцини від свинячого грипу, якщо Україна не проводитиме її клінічних досліджень. ВООЗ вимагає на урядовому рівні відмовитися від будь-яких претензій до виробника вакцини.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.