Українські виробники цукру мають шанс здобути нові ринки

Автор/джерело -  © УКРІНФОРМ



Дата публiкацiї - 25.11.2009 14:30 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8539

Світу потрібно приготуватися до дефіциту цукру у першому півріччі 2010 р., оскільки експорт не зможе забезпечити попит.

Таку думку озвучив керуючий директор швейцарського цукрового брокера Kingsman SA Джонатан Кінгсмен, повідомляє агентство Bloomberg.

Дефіцит рафінованого цукру становитиме 3-4 млн. тонн, вважає експерт. Покупці цукру у Пакистані, Бангладеш, Малайзії і ряді інших країн вже стикаються з недостачею імпорту, говорить він.

"Ситуація може погіршитися, - відзначив Дж. Кінгсмен. - Єдиним виходом може стати скорочення споживання, оскільки як би високо не піднялася ціна, цукру від цього більше не стане".

У вересні ціна продукту підскочила до максимального рівня за 28 років через побоювання скорочення поставок з Індії і Бразилії в зв'язку з несприятливими погодними умовами. За прогнозами сільгоспдепартамента США, Індії доведеться імпортувати рекордні 6 млн. тонн цукру у поточному сільськогосподарському році, що почався 1 жовтня.

Від “Аратти”: як загальновідомо, Україна традиційно була найбільшим виробником цукру на території колишнього СРСР.

Втім, поступово, у зв'язку з "цукровими" війнами із Росією, виробництво цукру скоротилося, оскільки скоротився російський ринок.

Наразі - ситуація складається вельми сприятливо, оскільки абсолютно реально не тільки повернути втрачені обсяги виробництва, а й суттєво збільшити експортний потенціал країни.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.