Янукович нахабно піариться на пам’яті Володимира Івасюка

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 25.11.2009 15:57 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8541

Рідні і близькі українського композитора Володимира Івасюка не захотіли, щоб Партія регіонів за кошти меценатів встановила композиторові у Чернівцях пам’ятник.

Про це повідомив на прес-конференції голова Чернівецької обласної організації ПР Микола Романюк.

«Ми не могли зробити це без дозволу родичів і близьких Івасюка, хоча вже мали розроблені проекти пам’ятника, ескізи. Коли почали більш детально обговорювати це питання з родичами і близькими Івасюка, то рідні нам сказали: ми зробимо пам’ятник самостійно. Іншими словами, родина не захотіла, щоб Партія регіонів, Віктор Федорович, за кошти меценатів зробили на Буковині гарний пам’ятник», – заявив лідер регіоналів Буковини Романюк.

Водночас він зауважив, що від ідеї вшанування автора «Червоної рути» у Чернівцях регіонали не відмовляються. «У нас є інший проект пам’ятника «Червоній руті» на площі Філармонії і ми з колегами обов’язково його реалізуємо. А презентувати проект нам допоможе Ян Петрович Табачник. Переконаний, вийде дуже гарно. Така ось ситуація. Ми хотіли зробити буковинцям ще один подарунок до 60-річчя Івасюка. Ну, не вийшло. Вийде щось інше», – зазначив Романюк.

Довідка: Про ідею встановлення у Чернівцях пам’ятника Володимиру Івасюку регіонали Буковини заявили після відзначення 60-річчя від дня народження автора «Червоної рути». Відкрити пам’ятник вони планували у 2010 році. До роботи над проектом пам’ятника залучили відомих скульпторів та архітекторів. «Переконаний, що він буде не гіршим за той пам’ятник буковинському митрополиту Євгенові Гакману, також встановленому у Чернівцях з ініціативи та на кошти нашої політичної сили. Хтось нехай кладе пам’ятники імператорам, а ми як буковинці пообіцяли собі, що в Чернівцях обов’язково буде пам’ятник Івасюкові. І він буде прекрасним подарунком від нас чернівчанам і всім буковинцям», – заявив тоді місцевим ЗМІ голова облорганізації Партії регіонів Романюк.

Рідна сестра Володимира Івасюка Оксана Івасюк перебуває у шлюбі з Віктором Павлюком, який нині займає посаду першого заступника голови Чернівецької ОДА та заступника голови обласної організації «Наша Україна».

Від “Аратти”: ми переконані, що встановлення пам'ятників видатним українцям, як інструмент політичних технологій - є цинічним й дешевим дійством. Бо такі справи треба робити з чистим серцем, а не за для разової мобілізації електорату.

Тому ми вважаємо, що цією справою має перейматися держава, як уособлення волі всього народу. Тільки у цьому випадку все буде чесно, без дешевих балаганів політиканів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.