У МВС підрахували, скільки коштує платникам податків задоволення в особі Януковича

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 25.11.2009 16:54 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8542

Кандидат у Президенти України, лідер Партії регіонів Віктор Янукович використав мільйони гривень з державного бюджету на облаштування резиденції “Межигір’я”.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Юрій Луценко 24 листопада на прес-конференції в Кривому Розі, коментуючи на прохання журналістів обіцянку Януковича після перемоги на президентських виборах побороти в Україні корупцію.

„Віктор Федорович, як завжди, проявляє оригінальність і несподіваність в підходах. Саме йому заявляти про боротьбу з корупцією надзвичайно актуально. Віктору Федоровичу, перед тим як стати Президентом, треба побороти корупцію в собі”, - зазначив міністр.

Луценко зауважив, що не згадуватиме „про 140 га землі і маленький будиночок в декілька тисяч квадратних метрів”, в якому живе Янукович.

Натомість міністр заявив, що лідер Партії регіонів використав багатомільйонні кошти з держбюджету на облаштування резиденції „Межигір’я”.

„Доповідаю вам, що будівництво дамби і розчищення затоки Київського водосховища здійснювало одне з ТОВ у 2007 році, й вартість робіт, згідно з договором, склала 2 млн. 897 тис. грн. Тобто, за державний кошт ЯНУКОВИЧ підчистив свій майбутній маєток на 62% від виділених на всю Україну коштів для подібних робіт”, - заявив Луценко.

Крім того, за словами міністра, на території урочища Межигір’я у 2007 році за державні кошти у сумі 2 млн. 300 тис. грн. були відремонтовані автомобільні дороги.

„Це нібито дрібниці, бо потім виявилося, що ці дороги замаленькі, й ще на 8,5 км збудували спеціальну дорогу прямо до ганку будинку Віктора Федоровича на 25 млн. державних гривень”, підкреслив Луценко.

Міністр зазначив, що й сьогодні ця дорога перебуває на балансі “Укравтодору”, який щорічно платить 250-300 тис. грн. за її експлуатацію. „А Віктор Федорович їздить”, - додав Луценко.

„Можу також повідомити, що газ, який опалює безцінне тіло кандидата Януковича, який збирається боротися з корупцією, оформляється як газ для промислових потреб, бо це дешевше. Відповідно, ТОВ, яке проводить оплату за цей газ, платить по 2 млн. 512 тис. грн. Янукович дуже цікавий борець з корупцією, як на мене”, - підсумував Луценко.

Довідка. 26 серпня Кабінет міністрів прийняв рішення про повернення в державну власність резиденції “Межигір’я”, де проживає екс-прем`єр-міністр, лідер Партії регіонів Янукович. Кабінет міністрів доручив Міністерству юстиції подати позов до суду з приводу повернення резиденції “Межигір’я” в державну власність.

У свою чергу Янукович заявив, що на законних підставах проживає в приватному будинку на території резиденції “Межигір’я”.

Від “Аратти”: Як на наш хлопський розум, факти, наведені очільніком МВС щонайменше свідчать про скоєння групою посадових осіб кримінального злочину. Хто й що скоїв конкретно - має встановлювати і доводити слідство.

При тому, ми окремо підкреслюємо, що посадові особи, які будували дороги до приватного маєтку, списували гроші за опалення тощо не мають статусу депутатської недоторканості і слідчі дії щодо них не вимагають ніяких додаткових процедур, наприклад, згоди парламенту.

Отже, не зовсім зрозуміло, що заважає УБЕЗ МВС розслідувати ці злочинні дії та притягнути до відповідальності винних?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.